«Το νησί των νεκρών»: Ο προορισμός που δεν θα συστήναμε να επιλέξετε για τις διακοπές σας
Λίγα χιλιόμετρα από την πανέμορφη Μονεμβασία βρίσκεται το γραφικό χωριό του Άγιου Φωκά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Λίγα χιλιόμετρα από την πανέμορφη Μονεμβασία βρίσκεται το γραφικό χωριό του Άγιου Φωκά. Το χωριό είναι γνωστό για την πανέμορφη αμμουδερή παραλία αλλά και για το νησί-κοιμητήριο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις ακτές του.
Ο λόγος για το «Νησί των νεκρών», ένα μικροσκοπικό νησί, το οποίο συνδέεται με τον Άγιο Φωκά με ένα τσιμεντένιο διάδρομο. Όπως προδίδει και η ονομασία μόνο νεκροί ζουν σε αυτό τον τόπο.
Στο μικροσκοπικό νησί βρίσκεται η εκκλησία του Άγιου Φωκά, προστάτη του χωριού και δίπλα από αυτό το τοπικό νεκροταφείο.
Ο Άγιος Φωκάς στη χριστιανική παράδοση είναι γνωστός και ως «ο κηπουρός των ψυχών», καθώς στον κήπο του συνήθιζε κάθε ταξιδιώτη που χρειαζόταν κάπου να μείνει, είτε ήταν πλούσιος είτε φτωχός.
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Ήθελε να χωρίσει να φύγει, αλλά δεν είχε πού να πάει» - Προθεσμία στον 41χρονο
Ούτε ευρώ από τον περασμένο Αύγουστο οι γιατροί της Αθήνας για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» - Οι καταγγελίες
«Προγραμματισμένοι» για καταστολή με στρατιωτικό εξοπλισμό: Η ακτινογραφία της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα
Και επίσημα τέλος στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς - Το σχόλιο Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



