«Το νησί των νεκρών»: Ο προορισμός που δεν θα συστήναμε να επιλέξετε για τις διακοπές σας
Λίγα χιλιόμετρα από την πανέμορφη Μονεμβασία βρίσκεται το γραφικό χωριό του Άγιου Φωκά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Λίγα χιλιόμετρα από την πανέμορφη Μονεμβασία βρίσκεται το γραφικό χωριό του Άγιου Φωκά. Το χωριό είναι γνωστό για την πανέμορφη αμμουδερή παραλία αλλά και για το νησί-κοιμητήριο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις ακτές του.
Ο λόγος για το «Νησί των νεκρών», ένα μικροσκοπικό νησί, το οποίο συνδέεται με τον Άγιο Φωκά με ένα τσιμεντένιο διάδρομο. Όπως προδίδει και η ονομασία μόνο νεκροί ζουν σε αυτό τον τόπο.
Στο μικροσκοπικό νησί βρίσκεται η εκκλησία του Άγιου Φωκά, προστάτη του χωριού και δίπλα από αυτό το τοπικό νεκροταφείο.
Ο Άγιος Φωκάς στη χριστιανική παράδοση είναι γνωστός και ως «ο κηπουρός των ψυχών», καθώς στον κήπο του συνήθιζε κάθε ταξιδιώτη που χρειαζόταν κάπου να μείνει, είτε ήταν πλούσιος είτε φτωχός.
Ο βουλευτής με το χωράφι που έγινε βοσκοτόπι, ο Πιερρακάκης ως πρωθυπουργός κυβέρνησης συνεργασίας και τα μπλεξίματα του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα λόγω Τσίπρα
Τι θα πει στη Βουλή ο Μητσοτάκης για αγροτικό, στεγαστικό και πακέτο μέτρων του 2026; Τα πολιτικά μηνύματα που θα εκπέμψει
«Πιο κοντά από ποτέ» σε συμφωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Το πόκερ με τις εγγυήσεις
Απεργία 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις - Τι ισχύει με μέσα μαζικής μεταφοράς και σχολεία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




