Λιθουανία: Ο Λόφος Των Σταυρών
Ήταν το τέλος ενός ταξιδιού με άρωμα κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Δανία, Σουηδία και για φινάλε Λιθουανία.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ημουν στη Βαλτική θάλασσα, στο θέρετρο Νίδα, σε ένα πολύ στενό κομμάτι στεριάς που κλείνει μια τεράστια λιμνοθάλασσα. Η περιοχή βρίσκεται δίπλα στο ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, ένα κομμάτι της ρωσικής επικράτειας, ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία. Μέρος πολύ ιδιαίτερο με τεράστιους αμμόλοφους, έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός, γεγονός που κάνει το τοπίο να κρατάει την αυθεντικότητα του σταματώντας την οικιστική φρενίτιδα της εποχής μας.
Το χειμώνα η μέση θερμοκρασία είναι σταθερά κάτω από το μηδέν ενώ το κατακαλόκαιρο ο μέσος όρος δεν ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το μέρος είναι σχεδόν δυσπρόσιτο τους χειμωνιάτικους μήνες, ενώ το καλοκαίρι μετατρέπεται σε βόρειο-ευρωπαϊκό θέρετρο αναψυχής για όσους βόρειους αντέχουν να κολυμπούν στα κρύα νερά του.
Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr
Ο στόχος της «γαλάζιας» αυτοδυναμίας και τα πυρά στην αντιπολίτευση
Νέο κύμα βομβαρδισμών για 6η ημέρα στο Ιράν: Οι ΗΠΑ χτύπησαν δυο γέφυρες και ένα αεροδρόμιο
«Βράζουν» έως και στους 38 βαθμούς Κελσίου τα ελληνικά σπίτια - Τι αποκαλύπτει έρευνα της Greenpeace
Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη Μάρω Κοντού - Η επιθυμία της οικογένειας και η παράκληση στον Νικήτα Κακλαμάνη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




