Τηλεόραση|17.09.2023 19:10

Νέα τηλεπαιχνίδια, φιλόδοξα βραδινά σόου και ριάλιτι συγκινήσεις: Η φετινή τηλεοπτική σεζόν δεν θα έχει μόνο έναν νικητή

Άγγελος Γεραιουδάκης

Καθώς το καλοκαίρι φτάνει προς το τέλος του, η νέα τηλεοπτική σεζόν, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, φαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, καθώς οι θεατές αναζητούν προγράμματα που θα τους προσφέρουν χαλάρωση, διασκέδαση και ψυχαγωγία, μακριά από τη μαυρίλα της επικαιρότητας. Εκτός από τη μυθοπλασία, που για μία ακόμα χρόνια είναι ο μεγάλος νικητής με περισσότερα από τριάντα σίριαλ, τα κανάλια προτείνουν μια εκτενή ποικιλία από τηλεπαιχνίδια, βραδινά σόου και ριάλιτι, αποφασισμένα να κερδίσουν την προσοχή των τηλεθεατών, αλλά και των διαφημιστικών ροών.

Μία ματιά στις επίσημες ανακοινώσεις των τηλεοπτικών σταθμών και φαίνεται πως θα έχει φέτος απ' όλα ο μπαξές. Μερικά νέα φορμάτ, μερικά άλλα παλιά γνώριμα, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο που θα κρατήσουν παρέα στο κοινό αλλά και για τα πρόσωπα που θ' αναλάβουν την παρουσίαση. Παιχνίδια γνώσεων, παιχνίδια στρατηγικής, διαγωνισμοί μόδας και μαγειρικής, μουσικά σόου, αλλά και παιχνίδια αγάπης, είναι ορισμένα από τα πρότζεκτ που θα δούμε τη φετινή σεζόν, μοιράζοντας πλούσια δώρα και χιλιάδες ευρώ.

Το κανάλι του Φαλήρου άνοιξε πρώτο τη φετινή τηλεοπτική σεζόν στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, θέλοντας να προλάβει τον ανταγωνισμό. Το «My Style Rocks» επέστρεψε για έκτη σεζόν στον ΣΚΑΪ, με νέο στυλ και μοναδικές παρουσίες. Οικοδέσποινα για δεύτερη σεζόν βρίσκεται η Κατερίνα Καραβάτου, ενώ στην κριτική επιτροπή βρίσκεται η «κολώνα» του παιχνιδιού, Στέλιος Κουδουνάρης, αλλά και ο Δημήτρης Σκουλός με τη Σοφία Χατζηπαντελή. Καθημερινά, οι δέκα διαγωνιζόμενες θα επιμελούνται την εμφάνισή τους παρουσιάζοντας καθημερινά ένα outfit που βασίζεται σε δικό τους concept. Το προσωπικό στυλ, η δημιουργικότητα και η ευρηματικότητα είναι εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν μία fashionista να ξεχωρίσει. Κάθε κύκλος εμφανίσεων θα ολοκληρώνεται με το γνωστό Gala από το οποίο θα προκύπτει η νικήτρια της εβδομάδας με έπαθλο 2.500 ευρώ ενώ η fashionista με τη χαμηλότερη βαθμολογία θα αποχωρεί.

Έπειτα από τρεις σεζόν στον ΑΝΤ1, η εκπομπή «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου» επιστρέφει ανανεωμένη στον ΣΚΑΪ. Με παρουσιαστή τον Μάρκο Σεφερλή και κριτή τον Εκτορα Μποτρίνι, έρχεται να μας χαρίσει καθημερινές, μαγειρικές αναμετρήσεις, γεμάτες νοστιμιά και γέλιο. Σε κάθε επεισόδιο συμμετέχουν δύο ομάδες των δύο ατόμων που έχουν συγκεκριμένο χρόνο για να εκτελέσουν τη συνταγή που έχουν επιλέξει. Μόνο ο ένας από τους δύο μπορεί να μαγειρέψει, ο άλλος βοηθά και καθοδηγεί. Το αντίπαλο ζευγάρι παρακολουθεί, σχολιάζει και δοκιμάζει το πιάτο των αντιπάλων. Ο κριτής δοκιμάζει τα πιάτα και αναδεικνύει τον νικητή της ημέρας που κερδίσει 1.000 ευρώ. Στην ίδια συχνότητα παρακολουθούμε και την επιστροφή του «Μονομάχου» με τον Χρήστο Φερεντίνο. Με διάθεση για δυνατές αναμετρήσεις, προκαλεί τους υποψήφιους μονομάχους ν' αντιμετωπίσουν 100 αντιπάλους και να διεκδικήσουν έως και 100.000 ευρώ.

Η Καλομοίρα στο πιο διασκεδαστικό, τρομακτικό παιχνίδι

Δύο φίλοι από τα παλιά ενώνουν το χιούμορ τους σε ένα πρόγραμμα διαφορετικό από τα άλλα! Ο Γιώργος Λιανός και η Καλομοίρα ετοιμάζουν βαλίτσες και γίνονται οι… ξεναγοί μας στη ζούγκλα του «I’ M A CELEBRITY… get me out of here». Εκείνος ένας από τους κορυφαίους Έλληνες παρουσιαστές με απαράμιλλο χιούμορ και μεγάλη εμπειρία σε κορυφαίες παραγωγές υψηλών απαιτήσεων. Εκείνη iconic performer, που την αγαπήσαμε μέσα από την τηλεόραση, από την πρώτη στιγμή, για τη φωνή, τη λάμψη και τη θετική της ενέργεια. Μαζί, ως ένα απολαυστικό δίδυμο, θα μας συστήσουν τους celebrities που τολμούν να εγκαταλείψουν την άνεση του σπιτιού τους και να διαγωνιστούν σ' ένα διαδραστικό παιχνίδι στα βάθη της ζούγκλας. Απροσδόκητες δοκιμασίες, ακραίες προκλήσεις και αποφάσεις που δοκιμάζουν τις αντοχές και τα όριά τους είναι στο καθημερινό τους πρόγραμμα. 

Παράλληλα, στην ΕΡΤ θα συνεχίσει για δεύτερη σεζόν να μεταδίδεται το τηλεπαιχνίδι «Πες τη λέξη», με τον Γιώργο Καραμίχο σε ρόλο οικοδεσπότη. Σε κάθε επεισόδιο, δύο αντίπαλοι παίκτες φτιάχνουν τη δική τους δυνατή ομάδα, έχοντας συμμάχους δύο επώνυμους καλεσμένους ο καθένας. Καλεσμένοι διαφορετικής ειδικότητας και ιδιότητας, που έχουν ξεχωρίσει στον επαγγελματικό στίβο, έρχονται να προσφέρουν τις γνώσεις και τη θετική τους ενέργεια σε αυτό το μοναδικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, το οποίο απαιτεί συγκέντρωση και ταχύτητα.

Στο ίδιο κανάλι θα παρακολουθήσουμε το πιο γρήγορο, κεφάτο και ανατρεπτικό παιχνίδι, με τίτλο «Switch» και θα κάνει πρεμιέρα, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 20:15. Ο ρόλος της Ευγενίας Σαμαράς δεν είναι να δυσκολέψει τους παίκτες. Αντιθέτως, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι είναι πάντα με το μέρος των παικτών, γίνεται ο άνθρωπος που θα τους βοηθήσει όχι μόνο να κερδίσουν το έπαθλο, αλλά και να γίνουν η πιο κεφάτη τηλεοπτική παρέα. Μαζί με την παρουσιάστρια παίζουν, γνωρίζονται, αποκτούν οικειότητα, γίνονται φίλοι και δοκιμάζουν τις γνώσεις τους. Κάθε σωστή απάντηση τούς στέλνει πιο κοντά στην πρώτη θέση, ενώ κάθε λάθος απάντηση τούς απομακρύνει από το χρηματικό έπαθλο. Όχι για πολύ, αφού ακόμα κι αν αποτύχουν στο ένα επεισόδιο, έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν σε κάποιο από τα επόμενα.

Στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ, θα δούμε τη μουσική εκπομπή «Νύχτα Στάσου», με κεντρικό παρουσιαστή τον Χρήστο Νικολόπουλο. Μαζί του θα είναι η Μελίνα Ασλανίδου που δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε αυτόν τον ρόλο, αλλά και η Λίνα Νικολακοπούλου που θα έχει συμβουλευτικό ρόλο. Η εκπομπή θα διαρκεί περίπου 2 με 2,5 ώρες και θα είναι εβδομαδιαία. Από το νέο έτος, θα κάνει πρεμιέρα και το «Μουσικό Κουτί», το οποίο συνεχίζει ακάθεκτο από το 2020 στη δημόσια τηλεόραση. 

Στα ριάλιτι επενδύει το STAR

Η πιο διάσημη, τηλεοπτική μουσική Ακαδημία του κόσμου, που από το 2001 έχει αναδείξει παγκοσμίως 103 νικητές, ανοίγει ξανά τις πόρτες της. Το Fame Story, ένα από τα πιο λαμπερά, αγαπημένα και δημοφιλή παγκόσμια τάλεντ σόου, με φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, μετά την επική του επιστροφή στη Γαλλία, επιστρέφει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες στην πιο σύγχρονη εικόνα του, μέσα από το STAR, με σκοπό ν' αναδείξει τα καλύτερα νέα ταλέντα στο τραγούδι. Απόλυτος στόχος, η ανάδειξη και η ανάπτυξη των φωνητικών και μουσικών δεξιοτήτων των σπουδαστών. Η εκπαίδευση εμπλουτίζεται με πρόσθετα ενισχυτικά μαθήματα, που βοηθούν τόσο στη συνολική εμφάνιση όσο και στη διαμόρφωση της προσωπικής τους ταυτότητας ως καλλιτέχνες. Τα live shows θα παρουσιάζει ο Νίκος Κοκλώνης, ενώ η επιτροπή και οι καθηγητές ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα. 

Εκτός από το Fame Story, όμως, θα δούμε και ένα δεύτερο ριάλιτι να επιστρέφει στις οθόνες μας. Αυτό δεν είναι άλλο από τη «Φάρμα», με παρουσιαστή τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 21:00Στο τρέιλερ της πρεμιέρας, ο αγαπημένος σεφ είναι αποφασισμένος ν' αναμετρηθεί με την ελληνική ύπαιθρο και να την… κατακτήσει, παρά τις όποιες αντιξοότητες, με το τραγούδι στα χείλη, διατηρώντας πάντα το χιούμορ του, που έχει δημιουργήσει δική του «σχολή».   

Οι παίκτες της Φάρμας καλούνται ν' αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις, που κάνουν την αγροτική ζωή τόσο δύσκολη αλλά ταυτόχρονα τόσο μαγευτική, όπως τη φροντίδα των ζώων, την καλλιέργεια της γης, τη σκληρή δουλειά για όσα, μέχρι τώρα, ήταν αυτονόητα. Ταυτόχρονα, όμως, γοητεύονται από τη δύναμη και τη γενναιοδωρία της φύσης, που πάντα επιστρέφει απλόχερα την αγάπη που της προσφέρεις. Κάθε εβδομάδα κάποιος θα αποχωρεί. Η συνολική στρατηγική, που θα επιλέξει κάθε παίκτης κατά την παραμονή του στη Φάρμα, αλλά κυρίως η θέληση και η προσαρμοστικότητα του, είναι τα στοιχεία που θα αναδείξουν τον νικητή, ο οποίος θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, το δεύτερο μισό της χρονιάς, θα βρεθεί στην παλιά του θέση… στην κριτική επιτροπή του «MasterChef». Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό του καναλιού, ο διαγωνισμός μαγειρικής, που έχει αγαπηθεί από το κοινό, θα επιστρέψει, με τους Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Θείο Λέο ν' αναλαμβάνουν ξανά δράση. 

Οι αλλαγές στο νέο Shopping Star

Από τους ιθύνοντες του STAR, έχουν πάρει το «πράσινο φως» για να συνεχίσουν ο «Τροχός της τύχης», το «Cash or Trash», αλλά και το «First Dates» που μπήκε στη ζωή μας, με οικοδέσποινα τη Ζενεβιέβ Μαζαρί, στα τέλη Απριλίου κι από τότε έχει καταφέρει να γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια αλλά και αυτό που «ανάβει» τις συζητήσεις στα social media. Μετά την έξοδο της Καγιά από το κανάλι της Κηφισιάς, τη θέση της έρχεται να πάρει η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η οποία θα είναι η νέα παρουσιάστρια του «Shopping Star». Θυμίζουμε ότι την περασμένη σεζόν, η μελαχρινή παρουσιάστρια παρουσίαζε το «Love Island», ενώ στη συνέχεια κάθισε στην κριτική επιτροπή του «My Style Rocks» στο ΣΚΑΪ. 

Παράλληλα, οι αγωνιώδεις καταδιώξεις επιστρέφουν τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στο MEGA. Το τηλεπαιχνίδι «The Chase» συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά αδρεναλίνη γνώσεων στους τηλεθεατές που το αγάπησαν και το ξεχώρισαν εδώ και δύο σεζόν. Η Μαρία Μπεκατώρου αναλαμβάνει να φέρει αντιμέτωπους τους παίκτες με τους πάντοτε ετοιμοπόλεμους Chasers, που έχουν αποδείξει πόσο εύκολα μπορούν να ανταποκριθούν σε έναν καταιγισμό δύσκολων ερωτήσεων. Η «οικογένεια» των Chasers, δηλαδή «Το Βουνό», «Το Γεράκι», «Η Γυναίκα με τα Μαύρα» και «Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής», υποδέχεται ένα ακόμα μέλος. Το «Super Αγόρι», ο νεότερος Chaser παγκοσμίως, αναλαμβάνει να δώσει το δικό του ύφος στο τηλεπαιχνίδι, προκαλώντας τους νέους παίκτες σε απαιτητικές καταδιώξεις.

Ο Θάνος Κιούσης και η επιστροφή του «Your Face Sounds Familiar»

Η πιο αγαπημένη μεσημεριανή συνήθεια των τηλεθεατών, το «Rouk Zouk» με τη Ζέτα Μακρυπούλια, επιστρέφει για έβδομη σεζόν με σκοπό να μας χαρίσει ακόμα περισσότερες στιγμές γέλιου, με σκοπό να κάνει το χιούμορ και τον αυθορμητισμό καθημερινή υπόθεση. Παράλληλα, τη θέση του Μάρκου Σεφερλή στο «5X5» αναλαμβάνει ο Θάνος Κιούσης, ο οποίος θα υποδέχεται όλους τους παίκτες που θα έρθουν με χιούμορ, φαντασία και ανεβασμένη διάθεση για να περάσουν καλά, αλλά και για να διεκδικήσουν ένα έπαθλο πολλών χιλιάδων ευρώ. Το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, το θρυλικό τηλεπαιχνίδι γνώσεων, θα είναι και τη νέα σεζόν στον ΑΝΤ1 για να χαρίσει γνώσεις, συγκινήσεις, απρόοπτα και συναρπαστικές στιγμές.

Ο Αντώνης Κανάκης με τους Γιάννη Σερβετά και Χρήστο Κιούση, ζωντανά από τη Θεσσαλονίκη, θα βάζουν και πάλι στο μικροσκόπιο της σάτιράς τους όλα τα σοβαρά, αλλά και τα ευτράπελα της καθημερινότητά μας. Αποδομώντας ό,τι συμβαίνει γύρω μας, θα δίνουν μια άλλη οπτική των γεγονότων. Παράλληλα, οι τρεις άντρες θα βάζουν το δικό τους «VINYΛΙΟ» με πάρτι διάθεση και όχι μόνο. Συναίσθημα, νοσταλγία, χιούμορ και «χειροποίητα» βίντεο έρχονται και τη νέα σεζόν στο σπίτι μας.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα «γράψει» την όγδοη χρονιά του στο «The 2night show», με ενδιαφέρουσες συναντήσεις και ανατρεπτικούς καλεσμένους. Μαζί του και φέτος θα ξενυχτήσουμε, θα παίξουμε, θα γελάσουμε, θα συγκινηθούμε και θα ακούσουμε τις πιο ενδιαφέρουσες εξομολογήσεις. Το «Dragon’s Den» έρχεται για δεύτερη χρονιά. Καταξιωμένοι επιχειρηματίες καλούνται να επιλέξουν πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες και να τις χρηματοδοτήσουν, ώστε να υλοποιηθούν. Στην ομάδα των Dragons εκτός από τον Χάρη Βαφειά, τον Λέοντα Γιοχάη, τη Λιλή Περγαντά και τη Μαρία Χατζηστεφανή έρχονται και δύο νέοι επενδυτές ο Τάσος Oικονόμου και ο Demetrios Mallios. Στην παρουσίαση, ο Σάκης Τανιμανίδης. Στο βραδινό πρόγραμμα του σταθμού, επίσης, θα δουμε ξανά τους «Προδότες», αλλά και το «Your Face Sounds Familiar» από το νέο έτος.

Η Ναταλία Γερμανού «ρίχνει» φως στα μυστικά των Eλλήνων celebrity

Τη νέα τηλεοπτική σεζόν, η Ναταλία Γερμανού θα έχει διπλό ρόλο στον ALPHA, αφού θ' αναλάβει την παρουσίαση του «Secret Song», ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να μας κρατάει συντροφιά τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου μέσα από την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται». Ανάμεσα στους καλεσμένους θα δούμε την Κάτια Δανδουλάκη, τη Μελίνα Ασλανίδου, τον Νίνο, τη Μαριάννα Τουμασάτου, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, τη Ζήνα Κουτσελίνη, την Κατιάνα Μπαλανίνα και την Πέγκυ Ζήνα. «Σε αυτήν εδώ τη σκηνή τα μυστικά είναι για να μοιράζονται» λέει, χαρακτηριστικά, η ίδια στο τρέιλερ της νέας της μουσικής εκπομπής και υπόσχεται πολλές εκπλήξεις και ανατροπές.

Επίσης, τo «Πιο Μεγάλο Παζάρι», το θρυλικό τηλεπαιχνίδι, που έχει προβληθεί σε πάνω από 24 χώρες παγκοσμίως και έχει μοιράσει μοναδικά δώρα σε εκατοντάδες τυχερούς συμμετέχοντες, έρχεται στον ALPHA. Ο Ηλίας Βρεττός, στο ρόλο του παρουσιαστή, εντυπωσιάζει με το χιούμορ και τη θετική του διάθεση και κάνει το καλύτερο παζάρι. To διασκεδαστικό παιχνίδι που ξεκίνησε από την Αμερική το 1963 και έχει αφήσει ιστορία στην παγκόσμια τηλεόραση, βασίζεται στην τύχη και στο ρίσκο και χαρίζει αμέτρητες στιγμές χαράς, ενθουσιασμού αλλά και αγωνίας. Οι συμμετέχοντες επιλέγονται ανάμεσα από το κοινό και μέσα από διασκεδαστικές και πρωτότυπες δοκιμασίες, πρέπει να κάνουν το καλύτερο παζάρι και να αποφύγουν το ΖΟΝΚ! Συμμετέχει ο Λευτέρης Μητσόπουλος σε ρόλο έκπληξη. 

Τέλος, από το νέο έτος θα δούμε ξανά το J2US, με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη και κριτική επιτροπή, τη Δέσποινα Βανδή, τον Σταμάτη Φασουλή, τη Βίκυ Σταυροπούλου αλλά και την Καίτη Γαρμπή.

ΕΡΤ1Alphaριάλιτιτηλεπαιχνίδιαειδήσεις τώραΜάρκος ΣεφερλήςΗλιάνα ΠαπαγεωργίουΣΚΑΪMEGAΖέτα ΜακρυπούλιαStarΑΝΤ1Αντώνης ΚανάκηςΓρηγόρης Αρναούτογλουπρεμιέρα