• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η απόφαση για κλείσιμο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης διχάζει τους αγρότες - Τι λένε στο ethnos.grΤσιάρας στο OPEN: «Δίνουμε όσα περισσότερα μπορούμε να δώσουμε στους αγρότες - Λύση χωρίς διάλογο δεν θα βρούμε»Ειδική σύνταξη 1.700 ευρώ τον μήνα για τους πληγέντες σε Μάτι και Μάνδρα - Τι προβλέπουν οι ρυθμίσειςΗ Paramount αντεπιτίθεται στο Netflix με 108 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Warner Bros.
δημοφιλές τώρα: Προκλητικές δηλώσεις Σιμόπουλου για τους αγρότες - «Η κυβέρνηση εκβιάζεται από τα μπλόκα»
Homepage ┋   Τηλεόραση   ┋   19.05.2019 18:35
Newsroom
Newsroom

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για τη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» στο Open TV (pics)

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για τη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Το Κόκκινο Ποτάμι», που ξετυλίγει το χρονικό της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Nεότουρκους

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Το κόκκινο ποτάμι, Μανούσος Μανουσάκης (NDP photo)
Το κόκκινο ποτάμι, Μανούσος Μανουσάκης (NDP photo)

Σε μια συμβολική ιστορικά περίοδο, λίγες εβδομάδες πριν την επέτειο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στις 19 Μαΐου, ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας, κινηματογραφικών προδιαγραφών, σειράς του OPEN «Το Κόκκινο Ποτάμι».  

Βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, η νέα δραματική σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι», σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, ξετυλίγει το χρονικό της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Nεότουρκους, μέσα από μια συγκλονιστική ερωτική ιστορία.

«Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον. Κι εμείς δεν γνωρίζουμε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τα δεινά που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός. Ξεκινώντας μια έρευνα για αυτή την ιστορική περίοδο, βρέθηκε στα χέρια μου το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, γνωριστήκαμε και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του. Το OPEN μας άνοιξε αμέσως την αγκαλιά του και έγινε σύμμαχος σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια», λέει ο σκηνοθέτης της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», Μανούσος Μανουσάκης. 

Το κόκκινο ποτάμι, Μανούσος Μανουσάκης
Το κόκκινο ποτάμι, Μανούσος Μανουσάκης (NDP photo)

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες και μέχρι το τέλος του 2019 θα ταξιδέψουν το καστ της παραγωγής σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, σε Γαλλία και Ρωσία.

Η ιστορία ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895, όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 6χρονο αγοράκι της, τον Μίλτο, µε τη 4χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν εθεωρείτο πλέον ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου.

Το κόκκινο ποτάμι, Μανούσος Μανουσάκης
Το κόκκινο ποτάμι, Μανούσος Μανουσάκης (NDP photo)

Οι δύο νέοι θα συναντηθούν ξανά 10 χρόνια μετά και οι ζωές τους θα δεθούν για πάντα, μέσα από αναπάντεχα σκληρές στιγμές.

Όλη αυτή η ιστορική συντέλεια μεταφέρεται με ορμή στο πεδίο της ανθρώπινης εσωτερικότητας μέσα από έναν σφοδρό έρωτα, γίνεται ζωή, καθημερινότητα, όνειρο, ελπίδα – ένας νέος κόσμος που θα γεννηθεί με επώδυνο τρόπο.

Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, έρχονται αντιμέτωπα με ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας, που ωστόσο έχουν τη θεμελιώδη δύναμη να δώσουν υπόσταση στα μεγάλα και σημαντικά. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;

Το κόκκινο ποτάμι, Μανούσος Μανουσάκης
Το κόκκινο ποτάμι, Μανούσος Μανουσάκης (NDP photo)

Σενάριο: Δώρα Μασκλαβάνου, Νίκος Απειρανθίτης, Μανούσος Μανουσάκης. 
Φιλική συμμετοχή: Σταύρος Αβδούλος - Ειρήνη Ριτσώνη
Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης

Πρωταγωνιστούν: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάκης Βαμβακίδης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάνια Τρύπη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σωτήρης Χατζάκης, Χαρά-Μάτια Γιαννάτου, Αργύρης Πανταζάρας, Θοδωρής Φρατζέσκος, Γιώργος Ταμπουράκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Δήμητρα Σιγάλα, Δήμητρα Βήττα, Παυλίνα Ζάχρα, Κώστας Ξυκομηνός, Νικόλας Παπαγιάννης, Σωτήρης Τσακομίδης κ.α.

Διευθυντής φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
Σκηνογράφος: Κατερίνα Ζουράρη
Ενδυματολόγος: Μαρία Μαγγίρα

Η σειρά θα προβληθεί στο Open Tv το φθινόπωρο του 2019.

Το κόκκινο ποτάμι, Μανούσος Μανουσάκης
Το κόκκινο ποτάμι, Μανούσος Μανουσάκης (NDP photo)
Διαβάστε ακόμη

Ο «χάρτης των μπλόκων» σε όλη την Ελλάδα: Κλιμακώνουν την «εξέγερση» οι αγρότες - Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία

«Η κυβέρνηση εκβιάζεται από τα μπλόκα»: Προκλητικές δηλώσεις Σιμόπουλου για τους αγρότες

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνει το 2026 – Η κρίσιμη επιλογή του Ιανουαρίου

Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Μανούσος Μανουσάκης
  • Kόκκινο Ποτάμι
  • Γενοκτονία Ποντίων
  • Open TV
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr