• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θρήνος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο στα 48 του ο παλαίμαχος γκολκίπερ Άλεξ Μάνινγκερ«Βόμβα» για τα καύσιμα των αεροσκαφών: «Η Ευρώπη ίσως έχει αποθέματα για μόλις 6 εβδομάδες»Μεταξουργείο: Ληστής τραυμάτισε με μαχαίρι 40χρονο και του άρπαξε την τσάνταΦρικτό περιστατικό κακοποίησης στην Ολλανδία: Τη σημάδεψε με 250 τατουάζ για να την κάνει «ιδιοκτησία» του
δημοφιλές τώρα: Επίδομα θέρμανσης: Πότε μπαίνει η δεύτερη δόση - Η προθεσμία της 30ης Απριλίου
Homepage ┋   Τηλεόραση   ┋   27.01.2025 10:29
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων📌 Ειδικό αφιέρωμα στις ελληνικές συμμετοχές

Eurovision 2025: Ο τρόπος που θα αναδειχθεί ο νικητής του εθνικού τελικού και τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν οι δύο παρουσιαστές

Η αγωνία κορυφώνεται τρεις μέρες πριν τη μεγάλη βραδιά

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Σάκης Ρουβάς - Έλενα Παπαρίζου (Copyright:Facebook/Eurovision Ert)
Σάκης Ρουβάς - Έλενα Παπαρίζου (Copyright:Facebook/Eurovision Ert)

Με μόλις τρεις ημέρες να μας χωρίζουν από τη μεγάλη βραδιά του ελληνικού τελικού της Eurovision και τις πρόβες στο Christmas Theatre να είναι ατελείωτες καθημερινά, αποκαλύφθηκε ο τρόπος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων που θα γίνει λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τηλεόραση | 26.01.2025 12:14
Αυτή είναι η επιτροπή που επέλεξε τα 12 τραγούδια του ελληνικού τελικού της Eurovision

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Μέσα από το ρεπορτάζ του eurovisionfun.com έρχεται η απάντηση για το αν θα υπάρξει κάποιος βαθμολογικός πίνακας, όπου θα βλέπουμε αναλυτικά τη βαθμολογία της ελληνικής και της διεθνής επιτροπής και στην συνέχεια αυτής του κοινού, όπως συμβαίνει στους περισσότερους εθνικούς τελικούς ή αν θα γίνει απλά μόνο η ανακοίνωση του νικητή στο τέλος, όπως συνέβαινε πάντοτε στους δικούς μας εθνικούς τελικούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα καθορισθεί από τρεις διαφορετικές βαθμολογίες. Αυτή του τηλεοπτικού κοινού που κρίνει το 50%, αυτή της ελληνικής επιτροπής που κρίνει το 25% και αυτή της διεθνούς επιτροπής που κρίνει το υπόλοιποι 25%. Κάθε μία από τις δύο πενταμελής επιτροπές θα βαθμολογήσει τα 12 τραγούδια με σύστημα Eurovision. Δηλαδή θα δώσει 12 βαθμούς στο αγαπημένο της τραγούδι, 10 βαθμούς στο δεύτερο αγαπημένο, 8 βαθμούς στο τρίτο αγαπημένο κοκ. Δύο τραγούδια δε θα λάβουν ψήφους.

Το κοινό από την άλλη, που έχει όπως είπαμε το 50% της τελικής ετυμηγορίας, θα δώσει 24 βαθμούς στο αγαπημένο του τραγούδι, 20 βαθμούς στο δεύτερο αγαπημέν0, 16 βαθμούς στο τρίτο αγαπημένο κοκ.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τώρα, δε θα ανακοινωθεί η αναλυτική βαθμολογία κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Δεν θα υπάρχει δηλαδή κάποιος πίνακας, όπου θα βλέπουμε την παρουσίαση της ψηφοφορίας των δύο επιτροπών και στην συνέχεια την αντίστοιχη του κοινού.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί το τοπ3, οι τρεις δηλαδή διαγωνιζόμενοι που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους συνολικά, τόσο από το κοινό, όσο και από τις δύο επιτροπές. Οι τρεις αυτοί καλλιτέχνες θα ανέβουν στη σκηνή και εκεί θα έχουμε την ανακοίνωση του τελικού νικητή, που θα πάρει και το εισιτήριο για τη Βασιλεία. Η ΕΡΤ θα ανακοινώσει τα αναλυτικά αποτελέσματα αργότερα και αφού φυσικά ολοκληρωθεί ο εθνικός τελικός.

Ειδικό αφιέρωμα στις ελληνικές συμμετοχές

Το show θα ξεκινήσει με την Έλενα Παπαρίζου και τον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύουν, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, τρία εμβληματικά τραγούδια του διαγωνισμού. Πρόκειται για τρία κομμάτια που έχουν ξεχωρίσει, το καθένα για τον δικό του λόγο. Θα παρουσιαστούν δύο σόλο ερμηνείες και ένα ντουέτο, ιδανικά για να μπούμε στο κλίμα της βραδιάς.

Η Έλενα Παπαρίζου θα ερμηνεύσει την πρώτη ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό, το «Λίγο Κρασί, Λίγο Θάλασσα και το Αγόρι μου», το τραγούδι που ερμήνευσε η σπουδαία Μαρινέλλα στη Eurovision του 1974.

Ο Σάκης Ρουβάς θα χαρίσει στο κοινό την πιο γνωστή μπαλάντα της Eurovision, το «Hold Me Now», με το οποίο ο Johnny Logan έφερε τη νίκη στην Ιρλανδία στη Eurovision του 1987. Στη συνέχεια, οι δύο καλλιτέχνες θα ενώσουν τις φωνές τους για να ερμηνεύσουν το «Waterloo» των ABBA, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά νικητήρια τραγούδια στην ιστορία του θεσμού και το κομμάτι που εκτόξευσε την καριέρα των ABBA παγκοσμίως.

Φυσικά, μετά το διαγωνιστικό μέρος, οι Έλενα Παπαρίζου και Σάκης Ρουβάς, στο interval act, θα παρουσιάσουν και τις δικές τους συμμετοχές. Τα τραγούδια με τα οποία χάρισαν συγκινητικές και ανεπανάληπτες στιγμές στους Έλληνες θα ζωντανέψουν ξανά στη σκηνή.

Μαζί με τους δύο superstars θα βρίσκεται και ένα πολυμελές μπαλέτο, υπό την καθοδήγηση και τη σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού.

Εσείς μην ξεχνάτε να ψηφίζετε στο poll του ethnos.gr για το αγαπημένο σας τραγούδι του ελληνικού τελικού μέσα από τα φαβορί που ξεχωρίσαμε.

Ποιος θέλετε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision;
Sirens - BARBZ Barbara ArgyrouVale - Evangelia JOdyssey - Ελένη & Μαρία Ντίνα (Dinamiss)Παράδεισος - Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Κώστας ΚαραφώτηςPlay It! - Xannova XanΑστερομάτα - Klavdia
η δημοσκόπηση έχει ολοκληρωθεί
Σύνολο 0 ψήφοι
Διαβάστε ακόμη

«Βόμβα» για τα καύσιμα των αεροσκαφών: «Η Ευρώπη ίσως έχει αποθέματα για μόλις 6 εβδομάδες»

Τέλος το μυστήριο με το τσιμέντο που ξεπήδησε από τα έγκατα της Κυψέλης - Οι απαντήσεις από την Ελληνικό Μετρό

Θρήνος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο στα 48 του ο παλαίμαχος γκολκίπερ Άλεξ Μάνινγκερ

Γάμος, ανύπαντρη ζωή και κίνδυνος καρκίνου - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΕΡΤ
  • Σάκης Ρουβάς
  • Eurovision 2025
  • Klavdia
  • Έλενα Παπαρίζου
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr