• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κέρδισα 7-8 φορές στο Τζόκερ, η Ferrari είναι δώρο της μητέρας μου» - Η κατάθεση Μαγειρία και η ένταση με ΚωνσταντοπούλουΠούτιν: «Απαράδεκτα» ορισμένα σημεία του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου - Νέες διαπραγματεύσεις στο ΜαϊάμιΚακοκαιρία Byron: Ποια πανεπιστήμια δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή εξαιτίας των έντονων φαινομένωνΚακοκαιρία Byron: Τι ισχύει για τους δημόσιους υπαλλήλους - Ποιοι δικαιούνται άδεια
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Τηλεόραση   ┋   20.06.2025 21:15 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Συμμετοχή σε διαγωνιστική ενότητα του 40ο φεστιβάλ Cinema Jove📌 Συμμετοχή σε θεματικό αφιέρωμα του Italian Global Series Festival

ΕΡΤ: «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» ταξιδεύει σε σπουδαία φεστιβάλ του εξωτερικού

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
«Η Μαρία που έγινε Κάλλας»
«Η Μαρία που έγινε Κάλλας»

Η σειρά της ΕΡΤ «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» της Όλγας Μαλέα, συνεχίζει το πετυχημένο ταξίδι της εκτός συνόρων, καθώς μετά από τη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, λαμβάνει μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα του διεθνούς φεστιβάλ Cinema Jove, στην Ισπανία, καθώς επίσης και σε ειδικό αφιέρωμα του Italian Global Series Festival (IGSF), στην Ιταλία.

Οι συμμετοχές της σειράς σε σπουδαία φεστιβάλ του εξωτερικού, ενισχύσουν τη διεθνή παρουσία και εξωστρέφεια της ΕΡΤ, αναδεικνύουν την ποιότητα της ελληνικής μυθοπλασίας και επιβεβαιώνουν το κύρος και τις προοπτικές της ελληνικής τηλεοπτικής παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τηλεόραση | 18.06.2025 16:30 
Mid-Century Modern: Η δύναμη του «ανήκειν» σε μια εποχή αποξένωσης

«Η Μαρία που έγινε Κάλλας» αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό, καθώς έχει σημειώσει περισσότερες από 5.000.000 θεάσεις στο ERTFLIX μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων καταγράφει τη μεταμόρφωση της νεαρής Μαρίας Κάλλας από ασχημόπαπο στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, την περίοδο της Κατοχής, στην Αθήνα.

Συμμετοχή σε διαγωνιστική ενότητα του 40ο φεστιβάλ Cinema Jove

Το 40ο φεστιβάλ Cinema Jove, που εστιάζει σε νέους δημιουργούς, φιλοξενεί επίσημη διαγωνιστική ενότητα, αφιερωμένη σε διεθνείς σειρές, στην οποία έχει επιλεγεί μετά από διαγωνιστική διαδικασία και «Η Μαρία που έγινε Κάλλας». Η σειρά της ΕΡΤ διεκδικεί βραβείο Κοινού και βραβείο Κριτικής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τις 19 έως τις 28 Ιουνίου 2025, στη Βαλένθια της Ισπανίας, θα δώσει το παρών και η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Όλγα Μαλέα.

Συμμετοχή σε θεματικό αφιέρωμα του Italian Global Series Festival

«Η Μαρία που έγινε Κάλλας» συμμετέχει και στο Italian Global Series Festival (IGSF), που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 28 Ιουνίου 2025 στις ιταλικές πόλεις Riccione και Rimini. Το φεστιβάλ IGSF αποτελεί τη σύγχρονη εκδοχή του Roma Fiction Fest, εστιάζοντας στη διεθνή και ιταλική τηλεοπτική παραγωγή.

Η σειρά της ΕΡΤ επιλέχθηκε στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος «Extraordinary Women – Straordinarie», το οποίο προβάλλει γυναικείες προσωπικότητες που ξεπερνούν τα στερεότυπα και εκφράζουν μια νέα οπτική πάνω στη γυναικεία ταυτότητα και τον ρόλο τους στη μυθοπλασία.

Η επίσημη προβολή έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 22 Ιουνίου, στις 21:00, στο Corte degli Agostiniani, στη Rimini, παρουσία της Όλγας Μαλέα και της πρωταγωνίστριας Κλεοπάτρας Ελευθεριάδου. Την ίδια ημέρα, η ΕΡΤ θα συμμετάσχει στη Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Grand Hotel di Rimini, που σχετίζεται άμεσα με τον κινηματογράφο του Federico Fellini.

Διαβάστε ακόμη

Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari από τη μητέρα του

Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων

Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • φεστιβάλ
  • ΕΡΤ
  • Όλγα Μαλέα
  • Μαρία Κάλλας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr