• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τι εξετάζουν οι αρχές για την απανθρακωμένη σορό που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μετά τη φωτιά στο ΠικέρμιΣτη φυλακή η 46χρονη για τον φονικό εμπρησμό στην Marfin - «Πολιτικές σκοπιμότητες» καταγγέλλει ο δικηγόρος τηςΈρευνα της Κάπα Research για την «Οδύσσεια»: Τι λένε οι Έλληνες για την ταινία - Τα κυρίαρχα συναισθήματαΣυγκρούστηκαν τουριστικά σκάφη στους Αντίπαξους - Τρεις επιβάτες μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Υγείας
δημοφιλές τώρα: Απ’ τις ομορφότερες Ελληνίδες των ’90s: Πώς είναι σήμερα το μοντέλο που παρουσίασε το πρώτο «Ok» στο...
Homepage ┋   Τηλεόραση   ┋   11.08.2026 19:53 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η υπόθεση και οι συντελεστές

Ριφιφί: Η σειρά-φαινόμενο του Σωτήρη Τσαφούλια έρχεται στον Alpha

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από τη διαβόητη ληστεία σε τράπεζα στον Νέο Κόσμο, η οποία συγκλόνισε την Αθήνα το 1992

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ριφιφί
Ριφιφί
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Στον Alpha έρχεται σύντομα το «Ριφιφί», η σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια που ξεχώρισε από την πρώτη της προβολή και έγινε σημείο αναφοράς για το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τηλεόραση | 10.08.2026 19:42 
Έρχεται το «TV Land»: Η νέα κωμική σειρά της ΕΡΤ μάς ξεναγεί στα παρασκήνια της τηλεόρασης

Η υπόθεση και οι συντελεστές

Το «Ριφιφί» αποτελείται από έξι επεισόδια, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και σενάριο των Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακαλή. Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από τη διαβόητη ληστεία σε τράπεζα στον Νέο Κόσμο, η οποία συγκλόνισε την Αθήνα το 1992.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Δεκέμβριο στην COSMOTE TV, καταγράφοντας εντυπωσιακές επιδόσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά τότε, σημείωσε ρεκόρ views για πρεμιέρα original σειράς στην ιστορία της streaming πλατφόρμας, τόσο στο COSMOTE CINEMA 1 όσο και στην On Demand υπηρεσία, ενώ παράλληλα απέκτησε έντονη παρουσία στα social media.

Το «Ριφιφί» αντλεί έμπνευση από μία από τις πιο πολυσυζητημένες ληστείες που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα. Το 1992, μια τράπεζα στην Αθήνα έγινε στόχος μιας ιδιαίτερα οργανωμένης επιχείρησης, με τους δράστες να καταφέρνουν να εισβάλουν στο χρηματοκιβώτιο.

Ποιοι βρίσκονταν πίσω από τη ληστεία και ποια ήταν τα πραγματικά τους κίνητρα; Οι Αρχές είχαν εξετάσει διαφορετικά σενάρια, από το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία έως την εμπλοκή ιδιαίτερα μορφωμένων και αδίστακτων δραστών. Η σειρά, ωστόσο, επιχειρεί να δώσει τη δική της μυθοπλαστική εκδοχή.

Μέσα από τη δύναμη της μυθοπλασίας, η παραγωγή συνδυάζει την ιστορία της μεγάλης ληστείας με μια ανθρώπινη ιστορία απώλειας και τραγωδίας, δημιουργώντας μια ανθρωποκεντρική αφήγηση που ισορροπεί ανάμεσα στο δράμα, τη συγκίνηση και το χιούμορ.

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκονται τρεις άνδρες που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά τους ενώνει ένα κοινό βίωμα: η απώλεια.

Ο Νίκος, τον οποίο υποδύεται ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Βάκης, τον οποίο ενσαρκώνει ο Πάνος Βλάχος, και ο Μιχάλης, στον ρόλο του οποίου βρίσκεται ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα, περιουσία, αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό ή την ελευθερία τους.

Η ζωή τους αλλάζει όταν μια γοητευτική και μυστηριώδης γυναίκα, η Όλγα, την οποία υποδύεται η Ευαγγελία Μουμούρη, εμφανίζεται μπροστά τους. Με ένα σκοτεινό κίνητρο και μια επικίνδυνη πρόταση, επιχειρεί να τους παρασύρει σε ένα σχέδιο που μπορεί να αλλάξει για πάντα τις ζωές τους.

Το πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στον ρόλο του Αντώνη, ο Δήμος Γιγαντάκης ως Αργύρης και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης ως Μανώλης.

Στη σειρά συμμετέχουν επίσης οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Ρίσβας, Κατερίνα Μάντζιου, Άρης Λεμπεσόπουλος, Κώστας Φιλίππογλου, Δημήτρης Γεροδήμος, Άννα Μενενάκου, Έλη Δρίβα και Ράνια Παπαδάκου, μεταξύ άλλων.

Το «Ριφιφί» είναι παραγωγή της COSMOTE TV, ενώ την εκτέλεση παραγωγής έχει αναλάβει η Tanweer Productions.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Όλα όσα αλλάζουν για ξενοδοχεία, Airbnb και παραλίες με το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό

Το βίντεο από τη μυστική μεταφορά του Τραμπ με φορτηγό τροφοδοσίας - Τι πραγματικά συνέβη στην Άγκυρα

Τι εξετάζουν οι αρχές για την απανθρακωμένη σορό που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μετά τη φωτιά στο Πικέρμι

«Δεν ξυπνάει»: Το συγκλονιστικό τηλεφώνημα 3χρονου στα επείγοντα για να σώσει τη μητέρα του

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Σωτήρης Τσαφούλιας
  • ριφιφί
  • Alpha
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr