Αίτνα: Η τέφρα από το ηφαίστειο έφτασε σε 6 ώρες στην Αθήνα
Το νέφος δημιουργήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου σε περίπου 6 ώρες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Συνεχίζεται τις τελευταίες ημέρες η δραστηριότητα στο ηφαίστειο της Αίτνας. Στο βίντεο που δημοσιεύει το meteo.gr, παρουσιάζεται η πορεία του ηφαιστειακού νέφους και της τέφρας από την Αίτνα μέχρι την Αθήνα, όπως καταγράφεται από τον ευρωπαϊκό μετεωρολογικός δορυφόρο Meteosat - 11.
Το νέφος δημιουργήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής και μεταφερόμενο από ισχυρά δυτικά ρεύματα στην τροπόσφαιρα, έφτασε στην Αθήνα σε περίπου 6 ώρες.
Διαβάστε επίσης: Πετρούνιας για Αίτνα: Πιθανή κατολίσθηση που θα προκαλούσε τσουνάμι σε Ιόνιο και Μεσόγειο
Το Διοξείδιο του Θείου που εκλύεται από το ηφαίστειο της Αίτνας επεκτάθηκε ανατολικά σύμφωνα με τη δορυφορική εικόνα του CopernicusEU που αποτυπώνει τα ίχνη του 2.000 χλμ μακριά, πάνω από την Ελλάδα και την Τουρκία.
H Αίτνα είναι το υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης (3.350 μέτρα ύψος) και είναι δραστήρια τα τελευταία… 500.000 χρόνια. Η ηφαιστειακή τέφρα εκτοξεύθηκε σε ύψος μέχρι τα 10.000 μέτρα και αρκετές πόλεις της Σικελίας καλύφθηκαν με στάχτη.
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Οι προειδοποιήσεις των μηχανοδηγών πριν την τραγωδία που δεν εισακούστηκαν
Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις στις δηλώσεις Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - «Φοβερό ότι ακούστηκαν αυτά από γιατρό»
Επελαύνει ο χιονιάς στη χώρα: Ποιες περιοχές ξύπνησαν «ντυμένες» στα λευκά
Η βολεϊμπολίστρια του Κολεγίου που βαδίζει στα χνάρια του Χαλκ Χόγκαν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



