Ροζ χιόνι από τη Σαχάρα σκέπασε τις Άλπεις
Οι χιονισμένες πλαγιές των Άλπεων καλύφθηκαν από αφρικάνικη σκόνη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μάρτυρες ενός σπάνιου φυσικού φαινομένου έγιναν τις προηγούμενες μέρες οι ταξιδιώτες στα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης, καθώς οι χιονισμένες πλαγιές τους καλύφθηκαν από αφρικάνικη σκόνη.
Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι πραγματικά εντυπωσιακές και ειδικά αυτές από τις Ιταλικές Άλπεις όπου το χιόνι και η σκόνη έχουν αναμειχθεί ενώ και όλα τα χειμερινά θέρετρα έχουν «σκεπαστεί» από την σκόνη. Πρόκεται για ένα φαινόμενο που ονομάζεται «ροζ χιόνι»
«Αυτά τα σύννεφα σκόνης έφεραν μαζί τους υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης σωματιδίων PM10. Είδαμε τις τιμές της ποιότητας του αέρα να πέφτουν σημαντικά στις πληγείσες περιοχές», σχολίασε για το φαινόμενο ο Μαρκ Πάρινγκτον, επιστήμονας της υπηρεσίας Copernicus.
Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
Ανατροπή στη δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω, να μείνει μεταξύ μας»
Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




