Χαμός στην Καλιφόρνια: Ουρές σε βοτανικό κήπο για να δουν το… «λουλούδι πτώμα»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η άνθιση ενός γιγάντιου και βρωμερού λουλουδιού της Σουμάτρας, που φέρει το παρατσούκλι «λουλούδι πτώμα» επειδή μυρίζει σαν… πτώμα, προσελκύει τεράστιο πλήθος κόσμου σε βοτανικό κήπο της Νότιας Καλιφόρνιας.
Η άνθιση του φυτού Amorphophallus titanum ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στον Βοτανικό Κήπο του Σαν Ντιέγκο στο Encinitas. Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, τα εισιτήρια για την είσοδο με χρονομετρημένο εισιτήριο είχαν εξαντληθεί, ανέφερε η εφημερίδα San Diego Union-Tribune. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν τον κήπο μέχρι το βράδυ της Τρίτης.
Η άνθιση του «λουλουδιού πτώμα» διαρκεί μόλις 48 ώρες και κατά την κορύφωσή του αναδίδει μια σάπια οσμή σάπιας σάρκας για να προσελκύσει σκαθάρια και μύγες σάρκας που βοηθούν στη διαδικασία επικονίασης.
Η «μυρωδιά του ανθισμένου λουλουδιού που ήταν τόσο πυκνή και βαριά που μπορούσες να την κόψεις με… μαχαίρι», δήλωσε ο John Connors, διευθυντής κηπουρικής των Βοτανικών Κήπων του Σαν Ντιέγκο.
Το μπέργκερ που θα φάμε σήμερα κοστίζει τρεις φορές παραπάνω απ' όσο κόστιζε το 1989
Βενζινοπώλες: «Τρύπα στο νερό» το πλαφόν από την κυβέρνηση - Η μείωση τιμών στα καύσιμα θα φτάσει μόλις τα 3-4 λεπτά το λίτρο
Νέα υπόθεση κατασκοπείας στη Σούδα: Συνελήφθη υπήκοος Πολωνίας - Φωτογραφίες με κινήσεις πλοίων στο κινητό του
Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: Διεγράφη από την ΚΟ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



