Το ειδικό ρομπότ που αρμέγει… αγελάδες: Πρωτοποριακό σύστημα σε φάρμα στις Σέρρες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Με ρομποτικό σύστημα γίνεται το άρμεγμα σε φάρμα αγελάδων το Γάζωρο Σερρών σε ένα καινοτόμο σύστημα, το μέχρι στιγμής ρομποτικό monobox σύστημα αυτόματης αρμεγής στην Ελλάδα, με τεχνολογία της GEA.
Ο ρομποτικός βραχίονας κινείται αργά και πολύ προσεκτικά, μέχρι να πάρει την κατάλληλη θέση κάτω από την κοιλιακή χώρα της αγελάδας. Ειδικοί αισθητήρες και μια μικροκάμερα, που είναι ενσωματωμένα στο σημείο εντοπίζουν το μαστό του ζώου. Αφού προσεγγίσουν με ακρίβεια αυτομάτως δίνουν εντολή στα μηχανικά θήλαστρα να προσαρμοστούν στις θηλές για να ξεκινήσει το άρμεγμα. Καθώς λειτουργεί αυτόνομα, εξασφαλίζει και καλύτερους όρους υγιεινής στο άρμεγμα, αφού το γάλα μεταφέρεται κατευθείαν από τα θήλαστρα στην παγολεκάνη, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.
Η απουσία του ανθρώπινου παράγοντα κατά τη διαδικασία της άρμεξης προσδίδει επίσης στα ζώα περισσότερη ηρεμία. Κι αυτό διότι πηγαίνουν να αρμεχτούν με βάση το γενετικό τους προγραμματισμό κι όχι από μια εξωγενή πίεση. Αυτό τους επιτρέπει να έχουν και καλύτερες αποδόσεις. Σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό περιλαίμιο που φορούν όλα τα ζώα της μονάδας, το ρομπότ δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές της Φάρμας Φιλιππίδη να ασκούν ακόμη και από απόσταση, μέσω υπολογιστή ή κινητού, έλεγχο σε κάθε αγελάδα ξεχωριστά και σε όλο το κοπάδι, ώστε αν χρειαστεί να παρέμβουν προληπτικά.
Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




