Αυτό είναι το πιο «πράσινο» χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας: Τροφοδοτείται από αυτόνομα φωτοβολταϊκά
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τα Χριστούγεννα με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο θα υποδεχθεί η Σκιάθος, όπου το χριστουγεννιάτικο δέντρο τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκά.
Πιο συγκεκριμένα, 60.000 αυτόνομα φωτοβολταϊκά που έχουν εγκατασταθεί δίπλα στο δέντρο το τροφοδοτούν με ενέργεια.
«Ένα συνεργείο είχε έρθει για περίπου ένα μήνα προκειμένου να εγκαταστήσει τα λαμπάκια, τα φώτα LED και να τα ξεστολίσει με το πέρας των εορτών, αυτό μας στοίχισε σχεδόν 19.000 και θα στολίσει συνολικά όλη τη Σκιάθο», είπε ο δήμαρχος Σκιάθου μιλώντας στην ΕΡΤ Θόδωρος Τζούμας.
Το δέντρο θα φωταγωγηθεί αύριο, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.
Όσον αφορά την τουριστική κίνηση στο νησί ο δήμαρχος τόνισε ότι «Με δυσκολία βρήκαμε άδεια δωμάτια[…] Τα ξενοδοχεία βρίσκονται στον οικιστικό ιστό, στο “χωριό” όπως ονομάζουμε. Είναι περίπου 15 ξενοδοχεία και έχουν γύρω 340 δωμάτια. Ξέρουμε ότι θα έρθουν από τον Βόλο, τη Σκόπελο».
«Έχουμε καταφέρει να έχει δημιουργηθεί ένα σημείο αναφοράς, μια γιορτή στην οποία συμμετέχουν ακόμη και αθλητές και είναι η μόνη στιγμή που ανταμώνουμε όλοι» κατέληξε .
Προαστιακός: Λύνεται εκκρεμότητα επτά ετών - Έρχονται κλειστές πύλες στους σταθμούς
Ξύπνησε από το κώμα ο 24χρονος μακελάρης του Σίδνεϊ - Ήταν υπό έρευνα για δεσμούς με το ISIS
Είδηση - «βόμβα» στην αγορά καυσίμων: Λουκέτο στην Cetracore-Jetoil λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία
Υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης: Αύριο η πρώτη μήνυση κατά γνωστού τραγουδιστή - Όσα αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



