Μίσιγκαν: Σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα και μετακόμισαν ολόκληρο βιβλιοπωλείο σε δυο ώρες!
Σε μια συγκινητική πράξη αλληλεγγύης προχώρησαν οι κάτοικοι🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε μια συγκινητική πράξη αλληλεγγύης προχώρησαν οι κάτοικοι σε μια μικρή κοινότητα του Μίσιγκαν οι οποίοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να βοηθήσουν ένα τοπικό βιβλιοπωλείο να μεταφέρει 9.100 βιβλία — ένα προς ένα — σε νέο χώρο περίπου ένα τετράγωνο μακριά.
Αλυσίδα βιβλίων
Η «αλυσίδα βιβλίων» αποτελούνταν από περίπου 300 άτομα που στάθηκαν σε δύο σειρές κατά μήκος ενός πεζοδρομίου στο κέντρο της πόλης Τσέλσι την Κυριακή.
«Ήταν ένας πρακτικός τρόπος να μεταφερθούν τα βιβλία, αλλά και μια ευκαιρία να συμμετάσχουν όλοι», δήλωσε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Μισέλ Τάπλιν. «Καθώς περνούσαν τα βιβλία, άκουγες σχόλια όπως “αυτό δεν το έχω διαβάσει” ή “αυτό είναι εξαιρετικό”».
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από δύο ώρες — πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι αν είχε προσλάβει μεταφορική εταιρεία. Μάλιστα, τα βιβλία τοποθετήθηκαν στα ράφια με αλφαβητική σειρά.
Η Τάπλιν ελπίζει να ανοίξει το νέο κατάστημα μέσα σε δύο εβδομάδες.
Το βιβλιοπωλείο λειτουργεί στην Τσέλσι, περίπου 95 χιλιόμετρα δυτικά του Ντιτρόιτ, από το 1997. Η ίδια το ανέλαβε το 2017 και έχει τρεις υπαλλήλους μερικής απασχόλησης.
Η Τσέλσι έχει περίπου 5.300 κατοίκους και θεωρείται μια κοινότητα όπου οι άνθρωποι βοηθούν ο ένας τον άλλο.
Τσίπρας: Σχέδιο «αυτοοργάνωσης» και βολές στους πρώην υπουργούς του - Τα κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα
Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
Ώρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότηση
Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




