Jesus AI: Λάνσαραν chatbot που υπόσχεται συνομιλίες με τον Ιησού έναντι 1,99 δολαρίων
Μια νέα υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν με ένα ψηφιακό «είδωλο»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Μια νέα υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν με ένα ψηφιακό «είδωλο» του Ιησού Χριστού έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις στα social media. Η startup Just Like Me παρουσίασε το «Jesus AI», ένα chatbot που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, λειτουργεί ως ψηφιακός μέντορας εμπνευσμένος από τις διδασκαλίες της Βίβλου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Chris Breed, εξήγησε ότι το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης έχει εκπαιδευτεί πάνω στη Βίβλο αλλά και σε κηρύγματα ιερέων, με στόχο να προσφέρει καθοδήγηση, παρηγοριά και υποστήριξη σε ανθρώπους που αναζητούν πνευματική ενδυνάμωση στην καθημερινότητά τους. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η εφαρμογή δεν επιχειρεί να αντικαταστήσει τη θρησκευτική πίστη ή τον ρόλο της Εκκλησίας, αλλά να λειτουργήσει ως μια «συμπονετική ψηφιακή παρουσία».
Ακόμα και βιντεοκλήσεις με τον Ιησού
Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα ακόμη και για βιντεοκλήσεις με ένα avatar του Ιησού, του οποίου η εμφάνιση παραπέμπει στον ηθοποιό Jonathan Roumie από τη δημοφιλή σειρά The Chosen. Ωστόσο, η εμπειρία αυτή έχει το αντίστοιχο κόστος: 1,99 δολάρια ανά λεπτό συνομιλίας, ενώ διατίθεται και πακέτο 45 λεπτών έναντι 49,99 δολαρίων.
Στην επίσημη περιγραφή της υπηρεσίας επισημαίνεται πως το chatbot προσφέρει «σοφία βασισμένη στις αξίες της αγάπης και της συγχώρεσης», διευκρινίζεται όμως ότι «δεν πρόκειται για τον πραγματικό Ιησού Χριστό ούτε διαθέτει θεϊκή αυθεντία».
Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας, η αντίδραση πολλών χρηστών στο διαδίκτυο ήταν έντονη. Αρκετοί κατηγόρησαν την startup ότι εμπορευματοποιεί την πίστη και εκμεταλλεύεται θρησκευτικά συναισθήματα για οικονομικό κέρδος. Δεν έλειψαν και τα σαρκαστικά σχόλια, με χρήστες να γράφουν πως «μπορείς να μιλήσεις στον πραγματικό Ιησού δωρεάν» ή ότι «ο πληθωρισμός έφτασε μέχρι και τις εξομολογήσεις».
Απάτη ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Η 35χρονη είχε μηνυθεί από άλλη οργάνωση - Στο «φως» μηνύματα
Δύσκολες ώρες στη Ρόδο: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία - Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι-«ποτάμια»
Δίκη για τα Τέμπη: Έξι μάρτυρες σήμερα - Τα έγγραφα της Κομισιόν που ζητά το δικαστήριο
Όταν άρματα μάχης των Ιταλών βούλιαξαν στους βάλτους – Με όσα τανκς κατέλαβαν οι Έλληνες πολέμησαν τους Γερμανούς
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




