Σεισμός Αλβανία: Fake news η φωτογραφία με τον σκύλο στα συντρίμμια (pic)
Για την ακρίβεια έχει τραβηχτεί σε άλλο σεισμό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τις πρώτες ώρες μετά τον μεγάλο σεισμό στην Αλβανία έκανε την εμφάνισή της στο Διαδίκτυο μια φωτογραφία που απεικονίζει έναν σκύλο να στέκει δίπλα σε έναν εγκλωβισμένο σε χαλάσματα, με τη λεζάντα πως «δίνει κουράγιο στο αφεντικό του».
Ωστόσο, αποδεικνύεται πως πρόκειται για ψευδή πληροφορία, καθώς η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε ανέβει μήνες πριν στο Διαδίκτυο, και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2019.
Πρώτος ο αλβανικός ιστότοπος almakos.com διέψευσε πως η εν λόγω φωτογραφία προέρχεται από τον σεισμό της Αλβανίας, ενώ μια αναζήτηση στο Google οδηγεί στον ιστότοπο φωτογραφιών shutterstock.com, με τα δικαιώματα να ανήκουν σε φωτογράφο από την Τσεχία.

Πηγή: alfavita.gr
Διαβάστε ακόμη
Συνταγματική Αναθεώρηση: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων
Αλεξοπούλου στο OPEN: Δεν ζητάω συγγνώμη για το «τσάμπα πέθανε», απευθυνόμουν στην αντιπολίτευση
Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το «αντίο» της Τούμπας στα αετόπουλα
Φάκελος Έπσταϊν: Ο απρόσμενος διάλογός του με τον Νόαμ Τσόμσκι για τα ελληνικά μνημόνια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



