Το κορίτσι που έμαθε να γελά με τις βόμβες επέζησε του πολέμου στη Συρία και διέφυγε
Η υπόθεση της 3χρονης Σάλβα είχε ευχάριστη εξέλιξη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Τον περασμένο μήνα, ένα από τα viral που έκαναν εκτενώς τον γύρο του διαδικτύου παγκοσμίως - και όχι άδικα - ήταν το βίντεο ενός πατέρα από τη Συρία που μάθαινε την τρίχρονη κόρη του να γελά με τις βόμβες ώστε να μην φοβάται. Ο Αμπντουλάχ αλ Μοχάμεντ, σαν άλλος Γκουίντο στο «La Vita è Bella», προσποιείτο ότι ο θόρυβος των βομβών που ακουγόταν συνέχεια ήταν από πυροτεχνήματα είτε από κάποιο παιχνίδι - όπλο. Μιλώντας στο Sky News ο ίδιος, είχε δηλώσει σχετικά: «Αποφάσισα να της μάθω ένα παιχνίδι προκειμένου να προστατεύσω την ψυχολογία της από την κατάρρευση».
Όπως αναφέρει το BBC, πατέρας και κόρη κατάφεραν να δραπετεύσουν από την Ιντλίμπ, όπου παίζεται η τελευταία πράξη ενός πολυετούς πολέμου και να διαφύγουν στην Τουρκία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τη δημοσιότητα που πήρε η περίπτωση της Σάλβα και του πατέρας της Αμπντουλάχ, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να τους παράσχει άσυλο στην Τουρκία. Σύμφωνα με το BBC, διέσχισαν τα σύνορα στις 25 Φεβρουαρίου και εγκαταστάθηκαν σε μια δομή προσφύγων στα νότια της χώρας.
Η ρεπόρτερ του Guardian, Bethan McKernan, συνάντησε πατέρα και κόρη και δημοσίευσε μια φωτογραφία τους στο Twitter, γράφοντας: «Για πρώτη της φορά σε όλη της τη ζωή, μπορεί να γελάσει με κανονικά πράγματα».
Οι μπλόφες του Τραμπ: Γιατί η αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν παραμένει υπαρκτή απειλή
Κραυγή απόγνωσης από τα μπλόκα: «Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας - Παλεύουμε για τα αυτονόητα»
Ειρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»
Η πρώτη χώρα του πλανήτη που στις 15 Ιανουαρίου 1822 αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση - Η θυσία 100 Αϊτινών και οι 45 τόνοι καφέ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



