Αλλαγή σκηνικού την Παρασκευή: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή με βροχές να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας. Καταιγίδες και τοπικά έντονα φαινόμενα θα έχουμε στα δυτικά και βόρεια. Ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, βροχές τοπικού χαρακτήρα αναμένονται αρχικά σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και σε τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18 βαθμούς, από 2 έως 19, στη Θεσσαλία από 5 έως 21-22, στην Ήπειρο από 5 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 21-22, στα Επτάνησα από 10 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 18 και στην Κρήτη από 10 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19-20 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν δίνοντας βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.
Η προφητεία για τις 26/2 που τρομάζει τους Ρώσους - Τι έχει προβλέψει ο άνθρωπος που τάραξε τον Χίτλερ και φοβόταν ο Στάλιν
Ο Τραμπ φτιάχνει «δικό του ΟΗΕ» - Πώς επηρεάζονται Ελλάδα και Κύπρος
Φωτιά στο Πέραμα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καζάνια - «Αν δεν προλαβαίναμε θα είχαμε ολοκαύτωμα»
Το FBI συνέλαβε έναν από τους Top 10 καταζητούμενούς του - Ποιος είναι ο Αλεχάντρο Καστίγιο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




