Έρχεται το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα «INES» - Δείτε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»
Μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή, κάνοντας λόγο για έντονες βροχοπτώσεις, σκόνη και καταιγίδες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋

Από την Πέμπτη (15/05) αναμένεται ραγδαία αλλαγή σκηνικού λόγω του βαρομετρικού χαμηλού «INES» που καταφθάνει στη χώρα. Μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή, κάνοντας λόγο για έντονες βροχοπτώσεις, σκόνη και καταιγίδες.
Για τις καιρικές μεταβολές που θα δει η χώρα μίλησαν οι ειδικοί, με τον Θοδωρή Κολυδά να επισημαίνει πως από αύριο θα κάνουν την εμφάνισή τους στα δυτικά βροχές, οι οποίες την Παρασκευή (16/05) θα επηρεάσουν και άλλες περιοχές.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θα πνέουν ενισχυμένοι νοτιάδες, που θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια. Πάντως, εκτιμά ότι από την Κυριακή (18/05) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
«Η πορεία του χαμηλού από την Τυνησία και η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού.
Μεταβολή του καιρού αύριο από τα Δυτικά με βροχές που την Παρασκευή θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας και τοπικά κυρίως στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρές.
Παράλληλα θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες την Παρασκευή και θα έχουμε μεταφορά σκόνης στα νότια.
Από την Κυριακή βελτιώνεται ο καιρός σε όλη τη χώρα».
Τσατραφύλλιας: Έρχεται το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα INES για 48 ώρες
O Γιώργος Τσατραφύλλιας προχώρησε σε μια ανάρτηση όπου αναφέρει ότι για 48 ώρες το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα INES θα επηρεάσει τις καιρικές συνθήκες στη χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, προκαλώντας βροχές, ισχυρές καταιγίδες, αλλά και θυελλώδεις νοτιάδες που θα βοηθήσουν στη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Ο κ. Τσατραφύλλιας προειδοποιεί για πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα σε Αιτωλοακαρνανία, Ήπειρο, βόρειο Ιόνιο, κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ η έντονη μεταφορά της σκόνης θα φορά κυρίως την κεντρική και τη νότια Ελλάδα.
Παράλληλα, εκτιμά ότι η Κυριακή θα είναι ηλιόλουστη και κάπου εκεί θα ξεκινήσει η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.
«Έρχεται το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα "INES" για 48 ώρες …. "
Καλό μεσημέρι!
Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από την Πέμπτη το απόγευμα μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι από βαρομετρικό χαμηλό με την κωδική ονομασία "INES" ορμώμενο από τον κόλπο της Σύρτης.
Το σύστημα αυτό θα προκαλέσει βροχές και ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις νοτιάδες, μεταφορά αφρικανικής σκόνης και πτώση της θερμοκρασίας (επιλεκτική).
Συγκεκριμένα:
Μεγάλη ποσότητα νερού η οποία μπορεί να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα στις ευάλωτες περιοχές αναμένονται στην Αιτωλοακαρνανία, την Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο και την κεντρική και δυτική Μακεδονία.
Θυελλώδεις νοτιάδες κυρίως την Παρασκευή.
Έντονη μεταφορά σκόνης στην κεντρική και νότια Ελλάδα.
Πτώση θερμοκρασίας στην κεντρική κα βόρεια Ελλάδα (μέχρι 18 βαθμούς) και άνοδο στη νότια ( 33 βαθμούς στην Κρήτη την Παρασκευή).
Υ.Γ: Από την Κυριακή θα απολαύσουμε αρκετό ήλιο και σταδιακά θα ανέβει η θερμοκρασία», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook.
Χάος στη Μέση Ανατολή μετά και τις ιρανικές επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις - Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Ιράκ έκλεισαν τους εναέριους χώρους
Ιβάν Σαββίδης: «Ό,τι λέω το τηρώ» - Όλα στο φως από τον ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα
Απελπιστική η κατάσταση στη Χίο: «Άνεμοι 8 μποφόρ και φλόγες 30 μέτρα» - Μάχη να κοπεί το μέτωπο πριν τα Μαστιχοχώρια
Συγκλονιστικές εικόνες από τη Λέσβο, 10 χρόνια μετά την ανθρωπιστική κρίση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr