Νέο κύμα κακοκαιρίας: Έρχονται ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις - Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία
Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, ενώ δεν αποκλείεται και μια έκτακτη Διυπουργική Σύσκεψη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα την Τετάρτη (21/1) και την Πέμπτη (22/1).
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα ξεκινήσουν δειλά-δειλά από αύριο (20/1), αναμένονται εν δυνάμει επικίνδυνα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις, τις πυκνές χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους.
Το πρωί της Τρίτης (20/1), η ΕΜΥ αναμένεται να εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου με τους μετεωρολόγους, προκειμένου να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς για τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο.
Δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και έκτακτη Διυπουργική Σύσκεψη για τον συντονισμό και τον καλύτερο σχεδιασμό αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.
Κίνδυνος για πλημμύρες στην Αττική
Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία, η Αττική αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο πολύ ισχυρών βροχοπτώσεων με μεγάλο κίνδυνο πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων. Αν επιβεβαιωθούν και αύριο (20/1) αυτές οι προβλέψεις αναμένεται να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την Τετάρτη (21/1) όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων και τις μετακινήσεις των εργαζομένων.
Επίσης, αύριο (21/1) θα αποφασιστεί αν και σε ποιες περιοχές θα ενεργοποιηθεί το 112 ενημερώνοντας τους κάτοικους για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Βροχές, χιόνια και άνεμοι
Αύριο Τρίτη (20/1), η κακοκαιρία θα φτάσει προς το απόγευμα στη χώρα μας φέρνοντας βροχές από τα νότια στα βόρεια. Πυκνές χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από την Πελοπόννησο και θα φτάσει έως και πιο βόρεια μέχρι τη Μακεδονία. Μεγάλο τμήμα τη χώρας θα δεχτεί πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ειδικά σε περιοχές πάνω από 500 μέτρα υψόμετρο.
Την Τετάρτη (21/1) θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα καθώς οι περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της κεντρικής Στερεάς και της Θράκης θα δεχτούν ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις.
Στα μπλόκα των αγροτών οι αποφάσεις μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - Τα πρώτα μηνύματα που στέλνουν
Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι αρχές και τα 20 κρίσιμα δευτερόλεπτα
Αποκάλυψη OPEN για Τέμπη: Το βίντεο-ντοκουμέντο της αυτοψίας στο Κουλούρι που οδήγησε στη μήνυση των συγγενών
Κολοσσιαία μαύρη τρύπα θα καταγραφεί για πρώτη φορά - Το επαναστατικό πρότζεκτ αστρονόμων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



