ΠΟΥ - Κορονοϊός: Μέσα στο καλοκαίρι εγκρίνονται 2 νέα εμβόλια
O ΠΟΥ έχει δώσει έγκριση στα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Sinopharm και Sinovac🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει λάβει αιτήματα από τουλάχιστον τρεις εταιρίες παρασκευής εμβολίων για να εγκρίνει τα σκευάσματά τους για κατεπείγουσα χρήση και ελπίζει ότι θα δώσει την έγκρισή του σε τουλάχιστον ένα ή δύο από αυτά σε έναν με δύο μήνες.
Η Μαριάντζελα Σιμάο, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΠΟΥ, αρμόδια για την πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας, δε διευκρίνισε ποια εμβόλια εξετάζονται αυτήν την περίοδο. Μέχρι στιγμής ο ΠΟΥ έχει δώσει έγκριση στα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Sinopharm και Sinovac.
Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους χαρακτήρισε «παγκόσμια αποτυχία που υπογραμμίζει τις αδικίες» την ανικανότητα του κόσμου να παράσχει αρκετά εμβόλια για τις φτωχές χώρες.
«Δε φταίει η διστακτικότητα (σ.σ. απέναντι στα εμβόλια). Φταίει η έλλειψη εμβολίων. Και η κατάσταση σε πολλές φτωχές χώρες, ιδίως στην Αφρική, είναι πολύ ανησυχητική. Δεν υπάρχουν εμβόλια. Δεν μπορούμε να μιλάμε για παραδόσεις ή για δυνατότητες απορρόφησης, όταν δεν υπάρχουν εμβόλια», τόνισε.
Προνόμια εμβολιασμένων: Data, εισιτήρια, μπαρ - Ολα όσα είναι στο τραπέζι
Μετάλλαξη Δέλτα: Απειλεί η Μέρκελ με καραντίνα σε Γερμανούς τουρίστες από Ελλάδα
Μύκονος: Αγριο ξύλο από 15 άτομα στον σωματοφύλακα του Νταν Μπιλζέριαν
Φανταστικός Λευτέρης Πετρούνιας! Εκανε τέλεια προσπάθεια και πάει Ολυμπιακούς Αγώνες
Καιρός: Κορυφώνεται ο καύσωνας με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς
Οι μπλόφες του Τραμπ: Γιατί η αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν παραμένει υπαρκτή απειλή
Κραυγή απόγνωσης από τα μπλόκα: «Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας - Παλεύουμε για τα αυτονόητα»
Ειρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»
Η πρώτη χώρα του πλανήτη που στις 15 Ιανουαρίου 1822 αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση - Η θυσία 100 Αϊτινών και οι 45 τόνοι καφέ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



