Επανεμφανίστηκε η ιλαρά στην Ελλάδα - Έξαρση των επιδημιών στην Ευρώπη
89.994 κρούσματα ιλαράς σε 48 ευρωπαϊκές χώρες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Ευρώπη βιώνει μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων ιλαράς καθώς η ασθένεια αυτή επανεμφανίστηκε σε τέσσερις χώρες της, ανάμεσά τους το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, όπου θεωρείτο ως τώρα πως είχε εξαλειφθεί, τονίζει με ανησυχία σε έκθεσή του που δημοσιοποιεί σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), απευθύνοντας έκκληση να ενταθούν οι εκστρατείες εμβολιασμού.
Ο ΠΟΥ κάνει λόγο για 89.994 κρούσματα ιλαράς σε 48 ευρωπαϊκές χώρες το πρώτο εξάμηνο του 2019, αριθμό υπερδιπλάσιο από αυτόν που καταγραφόταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο (44.175) και ήδη υψηλότερο από αυτόν όλης της περασμένης χρονιάς (84.462).
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ΠΟΥ προσθέτει στην έκθεσή του ότι πλέον παύει να θεωρεί το ΗΒ, την Ελλάδα, την Τσεχία και την Αλβανία χώρες όπου η ασθένεια έχει «εξαλειφθεί».
Σε πύρινο κλοιό οι περιοχές των Βιλίων: Αποκαρδιωτικές εικόνες και συνεχείς αναζωπυρώσεις - Live ενημέρωση
«Κάηκε το σπίτι μου, δεν έχω πού να μείνω»: Η μαρτυρία κατοίκου από το Πόρτο Γερμενό
Η «Ελπίδα» δοκιμάζεται πριν την κάλπη: Οι αποχωρήσεις, η εσωτερική κρίση και η δημοσκοπική κάμψη απειλούν το εγχείρημα Καρυστιανού
Πώς μια κοινότητα «χάκαρε» το σύστημα και όλα τα τουριστικά έσοδα καταλήγουν στους πολίτες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



