• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θάνατος Μαζωνάκη: «Μας παραπλάνησαν - Δεν είδαμε ποτέ μηχανήματα πλασμαφαίρεσης στην αυτοψία» λέει ο ΙΣΑ για το ιατρείοΑνδρουλάκης από ΔΕΘ 2026: 13ος μισθός και σύνταξη, 120 δόσεις και μέτρα για την ακρίβεια - Οι 7 δεσμεύσεις και το σχέδιο για την «πραγματική αλλαγή»Τραγωδία στην Κύπρο: Τετράχρονο αγόρι σκοτώθηκε πέφτοντας από τον 6ο όροφοΕπιχείρηση «Τα Άνθη του Κακού»: 26,8 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν κρυμμένα σε οικοδομή και «λαγούμι»
δημοφιλές τώρα: Τότε και τώρα: έτσι άρχισαν δυο παγκόσμιοι πόλεμοι, έτσι θα αρχίσει κι ο τρίτος - Τι δείχνουν τα...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   22.05.2020 16:04
Newsroom
Newsroom

Θεσσαλονίκη: Τρία έργα στην ατζέντα της ΕΥΑΘ

Τα μετά φόρων κέρδη το 2019 διαμορφώθηκαν σε 14,65 εκατ. από 14 εκατ. το 2018, σημειώνοντας αύξηση 4,7%.

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Τρία έργα κυριαρχούν στο πρόγραμμα της ΕΥΑΘ για τη φετινή χρονιά. Αυτά είναι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Άνθιμο Αμανατίδη, είναι η επισκευή του υδαταγωγού της Αραβησσού, η συντήρηση μεγάλων αγωγών ύδρευσης με σκοπό τη μείωση των διαρροών, και η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης. Ο κ. Αμανατίδης κάλεσε τους επενδυτές να «επενδύσουν στην ΕΥΑΘ», αφού τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019 που παρουσιάστηκαν,  δίνουν την εικόνα μιας επιχείρησης με «υγιή χρηματοοικονομικά, με σταθερά υψηλή κερδοφορία, ρευστότητα και χωρίς δανειακές υποχρεώσεις».

Ο κύκλος εργασιών κινήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2018 ανερχόμενος στο ποσό των 72,7 εκατ. ευρώ έναντι 73 εκατ. κατά την αντίστοιχη προηγούμενη χρήση (μείωση 0,47%). Το κόστος πωλήσεων ανήλθε σε 43,6 εκατ. ευρώ έναντι 42,7 εκατ. ευρώ το 2018 (αύξηση 2,04%). Τα προ φόρων κέρδη του ομίλου έφτασαν το ποσό των 20,65 εκατ. έναντι 20,95 (μείωση 1,42%), ενώ τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 14,65 εκατ. από 14 εκατ. το 2018, σημειώνοντας αύξηση 4,7%.

Το μικτό κέρδος της χρήσης ανήλθε σε 29 εκατ. έναντι 30,3 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση (μείωση 4,02%). Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου της ΕΥΑΘ Α.Ε. διαμορφώθηκαν σε 25,9 εκατ. έναντι 25,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 1,75%. Τα ταμειακά διαθέσιμα, εξάλλου, ανήλθαν την 31/12/2019 σε 75,8 εκατ. έναντι 71,6 εκατ. την 31/12/2018, μια αύξηση της τάξεως του 5,88%.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 18.12.2019 16:42
Θεσσαλονίκη: Σε 4-5 χρόνια νερό από την ΕΥΑΘ σε νέες περιοχές
Θεσσαλονίκη: Σε 4-5 χρόνια νερό από την ΕΥΑΘ σε νέες περιοχές

«Θα εργαστούμε για τη βελτίωση των υποδομών και της παραγωγικότητάς μας, με νέες επενδύσεις σε έργα τεχνολογίας, μείωσης του ενεργειακού κόστους, εξοικονόμησης πόρων και προστασίας του περιβάλλοντος. Σημαντικά επικείμενα έργα είναι η επισκευή του υδαταγωγού της Αραβησσού, η συντήρηση μεγάλων αγωγών ύδρευσης με σκοπό τη μείωση των διαρροών, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στη Δυτική Θεσσαλονίκη και κυρίως η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άνθιμος Αμανατίδης.

«Το 2019 διαμορφώσαμε στην ΕΥΑΘ τον ‘χάρτη’ του μέλλοντος για την ύδρευση και την αποχέτευση της Θεσσαλονίκης. Φέτος, τα έργα που έχουμε βάλει σε τροχιά θα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν μείζονα ευρύτερα προβλήματα», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άγις Παπαδόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Το «μήλο» που ήταν... ροζ διαμάντι: Η πεινασμένη καμαριέρα και η απίστευτη αποκάλυψη μιας μυθικής ληστείας

Στην προπόνηση του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης: «Στόχος το πρωτάθλημα - Θα υπάρξει μεγάλο πριμ»

Θάνατος Μαζωνάκη: «Μας παραπλάνησαν - Δεν είδαμε ποτέ μηχανήματα πλασμαφαίρεσης στην αυτοψία» λέει ο ΙΣΑ για το ιατρείο

Επιχείρηση «Τα Άνθη του Κακού»: 26,8 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν κρυμμένα σε οικοδομή και «λαγούμι»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΕΥΑΘ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr