ΕΛΣΤΑΤ: Καταστροφική βουτιά 94,3% στον τζίρο καταλυμάτων κι εστίασης λόγω κορονοϊού
Η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2019 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Κατά 94,3% μειώθηκε σε σύγκριση με πέρυσι ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2020 στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου παροχής καταλυμάτων, καθώς ο κορονοϊός έχει πλήξει τον τουρισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 104.682.448 ευρώ, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2019, όπου είχε ανέλθει σε 1.846.435.467 ευρώ.
Η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2019 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου (99,5%), ενώ η μικρότερη μείωση (11,7%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Πτώση 59% και στην εστίαση
Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 592.729.473 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 59,0% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2019, όπου είχε ανέλθει σε 1.446.782.662 ευρώ. Η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2019 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (95,6%), ενώ η μικρότερη μείωση (33,3%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.
Το σχέδιο 3 επιπέδων για εκεχειρία στην Ουκρανία, το ρίσκο παραβίασης και τα «καλά νέα» του Τραμπ
Μνημείο προσβολής προς όλους το βίντεο του ΕΟΠΑΕ για την απεξάρτηση
Έφοδος της εισαγγελίας του Παρισιού στα γραφεία του X - Κλήθηκε για κατάθεση ο Μασκ
«Φταίει το GPS»: Τι απαντά ο μπασκετμπολίστας που συνελήφθη να οδηγεί στις γραμμές του τρένου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



