ΕΝΦΙΑ: Σταδιακά περνούν τα έσοδα στους δήμους – Καταργείται ένας φόρος
Από το 2022 ξεκινά η σταδιακή μεταφορά του ΕΝΦΙΑ σε τοπικό επίπεδο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στους δήμους θα περάσει σταδιακά από το 2022 η διαχείριση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ο μηχανισμός είσπραξης θα παραμείνει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Η σταδιακή μεταφορά του ΕΝΦΙΑ σε τοπικό επίπεδο, με αντίστοιχη προσαρμογή των μεταβιβάσεων από την κεντρική κυβέρνηση προς τους ΟΤΑ αποτελεί μία από τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα η κυβέρνηση καθώς ενισχύει την ανεξαρτησία των δήμων δια της αποκέντρωσης πόρων και εντάσσεται σε αυτές που προωθούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.
Επί της ουσίας αυτό που θα αλλάξει είναι ότι οι φόροι που θα καταβάλλουν οι πολίτες θα πηγαίνουν αυτόματα στους οικείους Δήμους, ενώ ένα μέρος τους θα παρακρατείται μέσω του μηχανισμού είσπραξης, για τους δήμους με λιγότερα ακίνητα και μικρότερες αντικειμενικές ώστε να μη χάνει κανείς αυτά που δικαιούται.
Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr
Η σύλληψη Μαδούρο από τον Τραμπ, η στάση της Αθήνας, οι βολές του Σαμαρά στον Μητσοτάκη και τα απαρχαιωμένα συστήματα επικοινωνιών στα αεροδρόμια
Τα αναπάντητα ερωτήματα για την πλήρη κατάρρευση του συστήματος στα αεροδρόμια και οι προειδοποιήσεις που δεν εισακούστηκαν
«Η Αμερική πρώτα» του Τραμπ αφορά όλη τη Λ. Αμερική, στοχεύει τη Γροιλανδία και κοιτάει σε Κίνα και Ρωσία
Γιώργος Παπαδάκης: Το «Καλημέρα» που θα μας λείψει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




