Live τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών - Οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα
Live οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στην εξειδίκευση των μέτρων στήριξης που εξήγγειλε την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός, προβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το συνολικό πακέτο μέτρων στήριξης ανήλθε πέρυσι σε 24 δισ. ευρώ, ενώ για το 2021 έχουν έως σήμερα υπολογιστεί 7,5 δισ. ευρώ. Ειδικά μέσω των «επιστρεπτέων προκαταβολών», το υπουργείο χορήγησε στις επιχειρήσεις ρευστότητα ύψους 5,5 δισ. ευρώ, ενώ τους πρώτους μήνες του 2021 θα διατεθούν περίπου 3 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι στις αμέσως προσεχείς ημέρες θα καταβληθούν 250 εκατ. ευρώ από την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5», η οποία είχε βελτιωμένο αλγόριθμο. Όσον αφορά στην απαλλαγή των επιχειρήσεων από την καταβολή ενοικίων για τον Μάρτιο, με τα σημερινά δεδομένα, το μέτρο επεκτείνεται στους κλειστούς κλάδους με κυβερνητική εντολή, οπότε περιλαμβάνει και άλλες κλειστές επιχειρήσεις πέραν της εστίασης. Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα λάβουν από το κράτος αφορολόγητη αποζημίωση στο 80%.
Δείτε live τις ανακοινώσεις από τον Χρήστο Σταϊκούρα:
Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών
Ανυποχώρητοι οι αγρότες σε όλη τη χώρα: Κρίσιμο 48ωρο με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Το Σάββατο η πανελλαδική διάσκεψη στη Νίκαια
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης
Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




