• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Ήθελε να χωρίσει να φύγει, αλλά δεν είχε πού να πάει» - Προθεσμία στον 41χρονοΝεκρός οδηγός ταξί που έπεσε με το όχημά του στο λιμάνι του ΠειραιάΟύτε ευρώ από τον περασμένο Αύγουστο οι γιατροί της Αθήνας για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» - Οι καταγγελίες«Δεν τον είδα καν τον οδηγό» λέει η μητέρα που έσωσε το παιδί της από τρελή πορεία ΙΧ
δημοφιλές τώρα: H Τουρκία μετά το «όχι» για τα F-35 «βάζει στο μάτι» την Ελλάδα: Το μήνυμα και η προειδοποίηση...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   24.03.2021 14:46
Μαρία Λιλιοπούλου
Μαρία Λιλιοπούλου

Συντάκτρια

Ryanair: Με 3 νέες βάσεις σε Κέρκυρα, Χανιά και Ρόδο ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα

Η εταιρία θα επιχειρεί από 14 ελληνικά αεροδρόμια εκτελώντας τη φετινή θερινή περίοδο 46 περισσότερα δρομολόγια από τις νέες βάσεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ενισχύει την παρουσία της στα ελληνικά νησιά η ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, η οποία όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου, προσθέτει άλλες τρεις βάσεις που θα λειτουργούν την περίοδο Ιουλίου – Οκτωβρίου από φέτος στην Κέρκυρα, τα Χανιά και τη Ρόδο.

Οι τρεις νέες βάσεις προστίθενται στις ήδη υφιστάμενες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ συνολικά η εταιρία θα επιχειρεί από 14 ελληνικά αεροδρόμια εκτελώντας τη φετινή θερινή περίοδο 46 περισσότερα δρομολόγια (συνολικά 107 από τις τρεις νέες βάσεις) πραγματοποιώντας 243 εβδομαδιαίες πτήσεις.

Διαβαστε επίσης: Notam: Παράταση περιορισμών πτήσεων εσωτερικού - Αλλαγές και σε αυτές του εξωτερικού

Για την εκτέλεση των πτήσεων της η εταιρία θα εντάξει στο στόλο της ακόμα 4 αεροσκάφη με τη συνολική επένδυση να φτάνει τα 400 εκατομμύρια δολάρια. Η λειτουργία των νέων βάσεων της εταιρίας αναμένεται να δημιουργήσει 120 νέες θέσεις εργασίας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρίας, προβλέπεται:

  • Στη Ρόδο θα σταθμεύει ένα αεροσκάφος και ο σχεδιασμός περιλαμβάνει: 13 νέο δρομολόγια (27 συνολικά), 56 εβδομαδιαίες πτήσεις και 30 θέσεις εργασίας.

  • Στα Χανιά θα σταθμεύει ένα αεροσκάφος και προβλέπονται 15 νέα δρομολόγια (38 συνολικά), 90 πτήσεις εβδομαδιαίως και δημιουργία 30 νέων θέσεων εργασίας.

  • Στην Κέρκυρα θα σταθμεύουν δύο αεροσκάφη της εταιρίας και προβλέπονται 18 νέα δρομολόγια (42 στο σύνολο), 97 εβδομαδιαίες πτήσεις και δημιουργία 60 νέων θέσεων εργασίας.

Την απόφαση της Ryanair για τη δημιουργία τριών νέων σταθμών βάσης χαιρέτισε ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος: «Αυτό επιβεβαιώνει την αντοχή, τη δυναμική αλλά και τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός ακόμη και μάλιστα υπό τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε. Επιχειρώντας στα 11 από τα 14 αεροδρόμια, η Ryanair έχει ήδη σημαντική παρουσία, την οποία τώρα ενισχύει επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για την Ελλάδα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξουν κι άλλες αντίστοιχες αποφάσεις στο άμεσο μέλλον», κατέληξε.

Το προσεχές διάστημα η Ryanair αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομέρειες για το θερινό της πρόγραμμα που αφορά πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ στόχος της εταιρίας, όπως επανέλαβαν και σήμερα τα στελέχη της είναι η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης:  Βρετανία: Πρόστιμα 5.000 λιρών για όσους κάνουν άσκοπα ταξίδια στο εξωτερικό

Διαβάστε ακόμη

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Ήθελε να χωρίσει να φύγει, αλλά δεν είχε πού να πάει» - Προθεσμία στον 41χρονο

Ούτε ευρώ από τον περασμένο Αύγουστο οι γιατροί της Αθήνας για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» - Οι καταγγελίες

«Προγραμματισμένοι» για καταστολή με στρατιωτικό εξοπλισμό: Η ακτινογραφία της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα

Και επίσημα τέλος στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς - Το σχόλιο Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • αεροπορικές εταιρείες
  • δρομολόγια
  • αεροδρόμια
  • Fraport Greece
  • Ryanair
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr