• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε εικόνεςΑπόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του ΠαναγόπουλουΚόντρα Τζανακόπουλου - Καιρίδη: «Μήπως να μου δώσετε έξι νούμερα μπας και κερδίσω κάνα Τζόκερ;» - «Δεν μας παρατάς, δημαγωγέ!»Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του Αχιλλέα Μπέου και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Βόλου
δημοφιλές τώρα: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   13.11.2021 13:09
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Διάταξη για ακατάσχετο στα έξοδα κηδείας📌 Και νέα μέτρα στήριξης αν χρειαστεί

Επίδομα θέρμανσης - Σταϊκούρας: Τη Δευτέρα η ΚΥΑ - Ανοίγει η πλατφόρμα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(InTime Photos)
(InTime Photos)

Την ενεργειακή κρίση έθεσε ως προτεραιότητα της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης ενώ, το βράδυ της ίδιας μέρας ή, το αργότερο, το πρωί της επόμενης, θα ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων.

Στόχος του υπουργείου είναι, η προκαταβολή του επιδόματος, να αρχίσει να καταβάλλεται στους δικαιούχους στις 10 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο ίδιος στον ΑΝΤ1. 

Διάταξη για ακατάσχετο στα έξοδα κηδείας

Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι θα υπάρξει διάταξη προκειμένου τα έξοδα κηδείας να είναι ακατάσχετα. Ειδικότερα, σχετικά με την υπόθεση της γυναίκας χαμηλού εισοδήματος, στην οποία έγινε κατάσχεση της πίστωσης χρημάτων από έξοδα κηδείας, δήλωσε ότι «ρώτησα την ΑΑΔΕ και η αλήθεια είναι πως τα έξοδα κηδείας δεν έχουν πρόβλημα διότι γίνονται από τον ΕΦΚΑ. Εδώ όμως υπήρξε πρόβλημα, διότι η καταβολή έγινε από λογαριασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και έγινε σε λογαριασμό που ήταν δεσμευμένος λόγω οφειλών. Είναι ένα πρόβλημα και δείχνουμε τη μέγιστη δυνατή κοινωνική σύνεση και έτσι θα περάσουμε διάταξη, ώστε τα έξοδα κηδείας σε κάθε περίπτωση να είναι ακατάσχετα».

Σχετικά με τον ρυθμό ανάπτυξης φέτος, ο κ. Σταϊκούρας άφησε να εννοηθεί ότι στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού θα προβλέπεται άνοδος του ΑΕΠ κατά περίπου 7% έναντι 6,1% που είχε καταγραφεί στο προσχέδιο. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στην Βουλή σε λίγες ημέρες, η εκτίμηση για την ανάπτυξη θα είναι κοντά στο ποσοστό των εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Και νέα μέτρα στήριξης αν χρειαστεί

Ερωτηθείς εάν θα δοθεί μέρισμα σε κατηγορίες πολιτών λόγω της αναθεώρησης του ρυθμού ανάπτυξης, σημείωσε ότι προτεραιότητα αυτήν την ώρα για την κυβέρνηση είναι η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και εάν αυτή θα απαιτήσει να υπάρξει και άλλο πακέτο μέτρων στήριξης το προσεχές διάστημα. Επίσης, όπως είπε, υπάρχει και η υγειονομική κρίση, στην αντιμετώπιση της οποίας το οικονομικό επιτελείο είναι και πρέπει να είναι έτοιμο να συνδράμει το σύστημα υγείας με ό,τι χρειαστεί. «Αυτήν τη στιγμή δεν έχω δυνατότητα να μιλήσω για δημοσιονομικά περιθώρια, καθώς υπάρχουν μπροστά μας αυτές οι δύο κρίσεις, που αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης», ανέφερε. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τυχόν δημοσιονομικό περιθώριο που θα προκύψει θα διατεθεί υπέρ ορισμένων ομάδων, όπως είχε γίνει και παλαιότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικονομία | 09.11.2021 07:20
Επίδομα θέρμανσης 2021: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, τι ισχύει με τις πληρωμές
Οικονομία | 12.11.2021 07:40
Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Για τις πληθωριστικές πιέσεις δήλωσε ότι «αυτήν τη στιγμή ο πληθωρισμός είναι της τάξης του 3,4% στην Ελλάδα, δηλαδή η αύξηση στα προϊόντα κατά 3,4% σε σχέση με το ίδιο περσινό διάστημα είναι υψηλή. Είναι μεν από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, αλλά είναι υψηλό και είναι πρόβλημα. Στην Ελλάδα, το διαθέσιμο εισόδημα στο γ' τρίμηνο του 2021 είναι 7,1%, άρα περισσεύουν χρήματα στον πολίτη, λόγω μιας σειράς μέτρων που έχουν ληφθεί εξαιτίας και του κορονοϊού, περισσότερα από αυτήν την αύξηση στις τιμές. Έχουν ληφθεί ήδη μέτρα, αλλά παίρνουμε και άλλα μέτρα στήριξης, ύψους πάνω από 600 εκατ. ευρώ».

Διαβάστε ακόμη

Απόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του Παναγόπουλου

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Τραμπ στο Politico: Η Ουκρανία να πάει σε εκλογές - Η Μόσχα σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση

Η Μίνα Αρναούτη δηλώνει απογοήτευση για την αποζημίωση - «Τα λεφτά που ορίστηκαν τα χρωστάω ήδη»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • επίδομα θέρμανσης
  • πληθωρισμός
  • μέτρα στήριξης
  • υπουργείο Οικονομικών
  • Χρήστος Σταϊκούρας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr