Βενζίνη: Η τέταρτη πιο ακριβή τιμή στην Ευρώπη είναι στην Ελλάδα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

«Φωτιά» στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς βάζουν οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, με την αμόλυβδη βενζίνη να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο από τις αρχές Ιανουαρίου όταν και ξεκίνησε το ράλι των ανατιμήσεων.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή την 4η ακριβότερη μέση τιμή βενζίνης στην Ευρώπη και την 8η στον κόσμο με τις προβλέψεις για το πότε θα αποκλιμακωθούν οι τιμές να είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες.
«Το επόμενο διάστημα οι αυξητικές τάσεις στις τιμές των καυσίμων θα συνεχιστούν. Πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι δεν θα υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών», εκτίμησε μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργος Ασμάτογλου.
Σχετικά με το πού θα φτάσει η τιμή της βενζίνης ο κ. Ασμάτογλου εκτίμησε ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα θα αγγίξει τα 2 ευρώ, αλλά στη νησιωτική Ελλάδα και στις απομακρυσμένες περιοχές θα ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το όριο.
Νέο ρεκόρ σήμερα για την αμόλυβδη

Πλέον η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έφτασε τα 1,857 ευρώ το λίτρο με την μέση τιμή της «κατοστάρας» να ξεπερνά τα 2 ευρώ και το diesel κίνησης να φτάνει τα 1,6 ευρώ ανά λίτρο(1,600).
Ειδικότερα, οι τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα διαμορφώνονται ως εξής:

Κυκλάδες και Δωδεκάνησα σέρνουν την κούρσα της ακρίβειας
Για ακόμα μια ημέρα, την ακριβότερη τιμή στην Ελλάδα έχουν οι Κυκλάδες ενώ ακολουθούν στα δύο ευρώ τα Δωδεκάνησα και λίγο πιο κάτω οι νομοί Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Λέσβου, Ρεθύμνης και Σάμου.
Συγκεκριμένα, οι μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων ανά νομό είναι οι εξής:



Ανάλυση: Τι σημαίνει ότι «το Ιράν δεν είναι Βενεζουέλα» - Η δύσκολη επόμενη μέρα στην Τεχεράνη
Τραγωδία στον Πειραιά: 17χρονη έπεσε στο κενό από τον πέμπτο όροφο - Συνελήφθη η μητέρα της
Κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Βομβαρδίζει τη Βηρυτό το Ισραήλ ως απάντηση στην Χεζμπολάχ - Μπαράζ εκρήξεων σε χώρες του Κόλπου
Κύπρος: Ιρανικό drone έπληξε τη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι - «Δεν μετέχουμε στη στρατιωτική επιχείρηση» το μήνυμα Χριστοδουλίδη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




