• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Κυψέλης – Μία προσαγωγήΝέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούςΝέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   21.02.2022 09:34 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι κρίσιμες ημερομηνίες την έκτακτη ενίσχυση

Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Δεν έχει κλειδώσει, λέει ο Σκυλακάκης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Ένα μεγάλο «αν» υπάρχει για το έκτακτο επίδομα που φερόταν έτοιμη να χορηγήσει η κυβέρνηση το Πάσχα σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη που είπε στο OPEN πως δεν είναι δεδομένο ότι θα χορηγηθεί.

Το ζήτημα είναι «αν θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος. Πρώτα θα μετρήσουμε και μετά. Πάντα υπάρχει αν το οποίο εξαρτάται πολύ και από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Αν πάνε τα πράγματα άσχημα περιορίζεται ο δημοσιονομικός χώρος και το ΑΕΠ. Συνεπώς, πρέπει να περιμένουμε».
Σε άλλο σημείο ο κ. Σκυλακάκης τόνισε: «Έχουμε πει ότι θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα - με μαθηματική βεβαιότητα ότι θα γίνει. Η κυβέρνηση εφόσον υπάρχει χώρος θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι οριζόντια. Αλλά το ΑΝ το λένε όλοι και το είπε και ο πρωθυπουργός, το είπε και ο υπουργός Οικονομικών το λέω και εγώ. Διότι όπως είπε ο πρωθυπουργός πρώτα θα μετρήσουμε και μετά θα ανακοινώσουμε τα μέτρα».

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό αν θα δοθεί το επίδομα, τόνισε ακόμα ο κ. Σκυλακάκης.

«Το δεύτερο θέμα που θα το κρίνει είναι το μακροοικονομικό σενάριο που θα προετοιμάσουμε ως Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το οποίο έχουμε τη θεσμική υποχρέωση να το παρουσιάσουμε το αργότερο στις 30 Απριλίου. Θα έχουμε το μακροοικονομικό σενάριο το επικαιροποιημένο, το οποίο θα δίνει και την εικόνα τη σημαίνει επίτευξη του προϋπολογισμού και αν με την επίτευξη του στόχου υπάρχει δημοσιονομικός χώρος», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

Απαντώντας σε ερώτημα αν μέσα στο Πάσχα είναι κλειδωμένο πως η κυβέρνηση θα χορηγήσει έκτακτο επίδομα στους πιο αδύναμους ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε: «Όχι, δεν είναι 'κλειδωμένο'. Έχουμε ανάπτυξη το 2021. Όσο ταχύτερη ανάπτυξη θα το δούμε στις αρχές Μαρτίου. Έχουμε την εξέλιξη της Ουκρανίας που μειώνει το ΑΕΠ αν τα πράγματα πάνε αρνητικά αλλά μας βγάζει το βραχνά των τιμών ενέργειας εφόσον έχουμε θετικές εξελίξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 21.02.2022 09:01 
Μάχη για ίχνη των αγνοούμενων του Euroferry Olympia - «Θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες», λέει ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας
Ελλάδα | 21.02.2022 08:52
Εορδαία: Αναποδογύρισε η βάρκα του σε λίμνη κι έκτοτε αγνοείται- Έρευνες για τον εντοπισμό του
Κόσμος | 21.02.2022 09:18 
ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει λίστα με Ουκρανούς που θα εξοντώσει σε περίπτωση εισβολής - Τι λένε για τον «μαύρο» κατάλογο που έχει καταρτιστεί

Οι κρίσιμες ημερομηνίες την έκτακτη ενίσχυση

«Αποκαλυπτήρια» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας θα υπάρξουν, όπως έγραφε το ethnos.gr,  μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες και οι αριθμοί θα κρίνουν το εύρος των μέτρων στήριξης το επόμενο διάστημα. Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των θεσμών για τη 13η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Η έκθεση εκτιμάται ότι θα είναι θετική, ωστόσο έχει ενδιαφέρον η εικόνα που θα δοθεί για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και για το αν θα υπάρξουν… αστερίσκοι.

Η συνέχεια θα δοθεί στις 4 Μαρτίου, οπότε και θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία αύξησης του ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν πως η ανάπτυξη θα ξεπεράσει το 8% για το 2021, γεγονός που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν προκλήσεις, καθώς είναι δύσκολο να υπολογιστεί η διάρκεια του κύματος ανατιμήσεων. Κρίσιμος παράγοντας για τις επόμενες κινήσεις είναι και η πορεία των εσόδων του Φεβρουαρίου, για τα οποία θα υπάρξει μια σαφής εικόνα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Παράλληλα στην κυβέρνηση παρακολουθούν με προσοχή την ανηφορική πορεία που ακολουθούν τα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του δεκαετούς να σπάει το φράγμα του 2.6%. Αν και τα επίπεδα αυτά είναι σχετικά χαμηλότερα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, δεν μπορεί να αγνοηθεί πως ένα χρόνο πριν η απόδοση του 10ετους ήταν κοντά στο 1.3%.

Διαβάστε ακόμη

Asaf Avidan: Ο καλλιτέχνης που αγαπά την Ελλάδα και νίκησε πολλές φορές τον θάνατο

Βασίλης Μηλιώνης στο ethnos.gr: «Δεν γίνεται να είσαι καλλιτέχνης και να μένεις αδιάφορος απέναντι στην επικαιρότητα»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • έκτακτο επίδομα
  • Πάσχα
  • Θεόδωρος Σκυλακάκης
  • Ουκρανία
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr