• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος νέος πρόεδρος - Πήρε 61% στον δεύτερο γύροΤρομακτικό τροχαίο στην Αμφίκλεια: Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες και ένα ΙΧΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο ΗρακλείουΣοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλα
δημοφιλές τώρα: Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   15.04.2022 10:16
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Αύξηση πληθωρισμού δείχνουν τα στοιχεία📌 Βροχή οι ρυθμίσεις στο ρεύμα

Ακρίβεια: Φόβοι για έκρηξη χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία – Βροχή οι ρυθμίσεις οφειλών στο ρεύμα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Έκρηξη χρεών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος φοβούνται στην κυβέρνηση, καθώς τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι οι πολίτες τους επόμενους μήνες θα κηρύξουν... στάση πληρωμών υπό την πίεση που ασκεί στα εισοδήματά τους η πρωτοφανής ακρίβεια.

Η ανησυχία για τον βαθμό ανταπόκρισης των πολιτών σε υποχρεώσεις όπως είναι η πληρωμή φόρων, εισφορών και λογαριασμών τους επόμενους μήνες είναι διάχυτη, καθώς σε αυτές από τον επόμενο μήνα και σταδιακά θα προστεθούν η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, των δόσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής και του φόρου εισοδήματος.

Αύξηση πληθωρισμού δείχνουν τα στοιχεία

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πληθωριστική καταιγίδα όχι μόνο δεν θα κοπάσει αλλά θα ενισχυθεί τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα να ενταθούν οι ασφυκτικές πιέσεις στα εισοδήματα των νοικοκυριών και στη ρευστότητα των επιχειρήσεων, καθιστώντας επισφαλή τη φορολογική τους συμμόρφωση. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ ότι «ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί σημαντικά και θα παραμείνει υψηλός τους επόμενους μήνες, κυρίως λόγω της απότομης ανόδου του κόστους της ενέργειας. Η αύξηση των τιμών είναι πλέον διάχυτη στην οικονομία και οι ανοδικές πιέσεις εντείνονται σε πολλούς τομείς».

«Tο "ράλι" του πληθωρισμού που... ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και η ενεργειακή κρίση, η οποία έχει ως συνέπεια την εκτόξευση των τιμών όχι μόνον στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο αλλά και σε μία σειρά από βασικά αγαθά, μπορεί να οδηγήσει σε έναν νέο κύκλο αθέτησης πληρωμών. Ας είμαστε όμως ψύχραιμοι και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, μιλώντας στο imerisia.gr.

Βροχή οι ρυθμίσεις στο ρεύμα

Την ίδια ώρα, η απειλή των ανεξόφλητων οφειλών πλανάται πάνω από την αγορά ηλεκτρισμού, καθώς η παρατεταμένη ενεργειακή κρίση έχει φέρει στα όριά τους καταναλωτές και εταιρείες προμήθειας. Η αγωνία για μια νέα γενιά ανεξόφλητων οφειλών που μπορεί να λειτουργήσει ως ντόμινο και να προκαλέσει συστημικό κίνδυνο είναι διάχυτη στην αγορά, στην οποία πλέον οι διακανονισμοί για την αποπληρωμή των λογαριασμών ρεύματος δείχνουν να αποτελούν τον κανόνα.

Χιλιάδες νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις έχουν μπει σε διακανονισμούς των οφειλών ρεύματος και φυσικού αερίου. Μάλιστα, πηγές της αγοράς παρατηρούν ότι οι ρυθμίσεις των ποσών κατανάλωσης έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Τα τηλεφωνικά κέντρα των προμηθευτών έχουν κατακλυστεί από αιτήματα, ενώ ακόμη και οι ίδιες εταιρίες όταν διαπιστώνουν υπέρογκα ποσά και ιδίως σε πελάτες τους που δεν εμφάνισαν αυξημένη κατανάλωση, σπεύδουν να προτείνουν διακανονισμούς. 

Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κόσμος | 15.04.2022 10:15 
Ο Μπάιντεν «ξαναχτυπά» με μία χειραψία στον... κανέναν - Η στιγμή που «πάγωσε» το κοινό του
Κόσμος | 15.04.2022 10:00
Συνεχίζεται το θρίλερ με τη βύθιση του Moskva – Οι φόβοι για χρήση πυρηνικών από τη Ρωσία και οι νέες απειλές σε Φινλανδία και Σουηδία
Ελλάδα | 15.04.2022 09:54
Το μυστηριώδες γαλλικό αεροσκάφος που βρέθηκε στα Χανιά και πυροδότησε φήμες και σενάρια
Ελλάδα | 15.04.2022 09:44 
Συνεχίζεται το θρίλερ για τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα: Οι αντιφάσεις στην υπόθεση της Ίριδας - Όσα έγιναν το μοιραίο πρωί και τι υποστηρίζουν οι εμπλεκόμενοι

Διαβάστε ακόμη

Επιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία

Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»

Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • εφορία
  • ακρίβεια
  • ασφαλιστικά ταμεία
  • χρέη
  • ειδήσεις τώρα
  • λογαριασμοί ρεύματος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr