• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Ο δράστης ρίχνει τις ευθύνες στο θύμα - Όσα ισχυρίζεται και οι μαρτυρίες γειτόνων«Είμαι τυχερή που δεν πέθανα»: Ο «σιωπηλός» κίνδυνος που απειλεί τις καρδιές νεαρών γυναικών«Σαν σεισμός»: Μετεωρίτης εξερράγη στην ατμόσφαιρα των ΗΠΑ και ταρακούνησε κτίριαΟι 301 που υπογράφουν την Ιδρυτική Διακήρυξη της ΕΛΑΣ - «Μπροστάρηδες» άνθρωποι του Πολιτισμού και της Παιδείας
δημοφιλές τώρα: Γεωργιάδης για συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα: «Είσαι πάμφτωχος; Έχεις δίπλα το Φάληρο να κάνεις...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   07.05.2022 22:20 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Πότε θα γίνουν οι πληρωμές στους δικαιούχους

Μέτρα για λογαριασμούς ρεύματος: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές στα IBAN - Πώς θα λάβουν χρήματα νέοι που δεν κάνουν φορολογική δήλωση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Λογαριασμός ρεύματος / Eurokinissi
Λογαριασμός ρεύματος / Eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ανάσα αναμένεται να πάρουν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, εντός του Ιουνίου, από την επιστροφή χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, σε εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για αναδρομική ισχύ της πολλαπλής παρέμβασης που αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Ζητούμενα είναι να ανοίξει μέχρι το τέλος του μήνα η ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων και στη συνέχεια να ακολουθήσει η καταβολή των αναδρομικών, ενώ σε εξέλιξη είναι και η προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν για ειδικές ομάδες δικαιούχων.

Πληροφορίες του imerisia.gr αναφέρουν ότι η πλατφόρμα θα «τρέξει» έχοντας τη δυνατότητα διορθώσεων και τροποποιήσεων, ώστε να καλυφθούν και νοικοκυριά που μένουν κατ' αρχάς εκτός αναδρομικών λόγω της φορολογικής τους δήλωσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φοιτητές και συνολικά οι νέοι που δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση και νοικιάζουν σπίτι θα μπορέσουν, τελικά, να λάβουν τα αναδρομικά για το ρεύμα.

Στην πλατφόρμα θα μπορούν να συμπληρώσουν το σπίτι που κατοικούν και τον αντίστοιχο αριθμό του ρολογιού, ώστε να επιδοτηθούν. Μέσω της πλατφόρμας θα γίνεται αυτόματα η διασταύρωση του αριθμού του ρολογιού, ώστε να διασφαλίζεται ότι ο συγκεκριμένος αριθμός ρολογιού δεν έχει δηλωθεί ξανά και από άλλον φορολογούμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικονομία | 07.05.2022 18:26
ΕΝΦΙΑ: Αυτή είναι η φόρμα των νέων εκκαθαριστικών - Τι πρέπει να προσέξετε
Οικονομία | 07.05.2022 16:37
Στεγαστική πολιτική: 12 προτάσεις που θα διευρύνουν τους δικαιούχους

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Πότε θα γίνουν οι πληρωμές στους δικαιούχους

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τα αναδρομικά έως 600 ευρώ στο ρεύμα αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιουνίου, ενώ οι πληρωμές προγραμματίζεται να γίνουν το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου, με τα ποσά να μπαίνουν κατ' ευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι αναδρομικά προβλέπονται και για τις επιχειρήσεις, αλλά με άλλη φόρμουλα. Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όλα τα αρτοποιία δικαιούνται αναδρομική επιδότηση ύψους 195 ευρώ ανά Μεγαβατώρα για το τρίμηνο Ιανουάριος-Μάρτιος, η οποία θα περάσει ως έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος σε τρεις μηνιαίες δόσεις.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο OPEN ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, είπε ότι στόχος είναι στα μέσα Ιουνίου να έχουν αρχίσει να γίνονται οι εκταμιεύσεις των χρημάτων και σημείωσε ότι η διυπουργική ομάδα που έχει συσταθεί έχει την αποστολή να κάνει μια κατά το δυνατόν απλή πλατφόρμα.

Από εκεί και πέρα, επισήμανε, «τον Μάιο και τον Ιούνιο αυξάνουμε κι άλλο την ενίσχυση που δίνουμε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είναι ένας προπομπός του συστήματος που θα ισχύσει από τον Ιούλιο», είπε, διαβεβαιώνοντας πως «δεν θα μείνει κανένας χωρίς να πάρει αυτό το οποίο δικαιούται».

Διαβάστε ακόμη

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Ο δράστης ρίχνει τις ευθύνες στο θύμα - Όσα ισχυρίζεται και οι μαρτυρίες γειτόνων

Οι 301 που υπογράφουν την Ιδρυτική Διακήρυξη της ΕΛΑΣ - «Μπροστάρηδες» άνθρωποι του Πολιτισμού και της Παιδείας

«Σαν σεισμός»: Μετεωρίτης εξερράγη στην ατμόσφαιρα των ΗΠΑ και ταρακούνησε κτίρια

«Είμαι τυχερή που δεν πέθανα»: Ο «σιωπηλός» κίνδυνος που απειλεί τις καρδιές νεαρών γυναικών

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ηλεκτρικό ρεύμα
  • λογαριασμοί ρεύματος
  • ειδήσεις τώρα
  • αναδρομικά
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr