• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τουςΧάος στους δρόμους της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Byron - Ο χάρτηςΚακοκαιρία Byron: Απίστευτες εικόνες στον Άλιμο - Αυτοκίνητα επέπλεαν σε δρόμους - ποτάμιαΈγκυος εγκλωβίστηκε σε πλημμυρισμένο σπίτι στη Νέα Πέραμο - Ποτάμια οι δρόμοι
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   13.05.2022 13:40
Newsroom
Newsroom

Ρεβυθούσα: Σε επίπεδα ρεκόρ όλων των εποχών η χρήση για LNG

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Εικόνα από τη Ρεβυθούσα/EUROKINISSI
Εικόνα από τη Ρεβυθούσα/EUROKINISSI

Σε επίπεδα - ρεκόρ αναμένεται να φθάσει τον Ιούνιο η χρήση της εγκατάστασης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΔΕΣΦΑ. Ήδη, η χρήση της υποδομής κινείται σε υψηλούς ρυθμούς καθώς ελληνικές αλλά και βουλγαρικές επιχειρήσεις στρέφονται στα φορτία ΥΦΑ προκειμένου να υποκαταστήσουν το ρωσικό φυσικό αέριο που διακόπηκε στη Βουλγαρία ή να διασφαλιστούν για το ενδεχόμενο διακοπής εφοδιασμού στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, τον επόμενο μήνα έχει προγραμματιστεί η έλευση 11 φορτίων από τις εταιρείες Elpedison, MORE, MET Energy, ΔΕΠΑ και Μυτιληναίος. Πρόκειται για φορτία που αντιστοιχούν συνολικά σε 4,3 τερραβατώρες (TWh), μέγεθος που αποτελεί νέο ρεκόρ: σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε η ΔΕΠΑ στη διαβούλευση για την προσθήκη πλωτής δεξαμενής στη Ρεβυθούσα, το προηγούμενο υψηλό σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 οπότε εκφορτώθηκαν στην εγκατάσταση της Ρεβυθούσας φορτία ΥΦΑ μεγέθους 4,2 TWh.

Συγκριτικά, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, εκφορτώθηκαν στη Ρεβυθούσα 5,43 TWh υγροποιημένου αερίου και το αντίστοιχο διάστημα εφέτος, 9 TWh. Αυτό σημαίνει ότι από τη Ρεβυθούσα διακινούνται σε ένα μήνα ποσότητες κοντά σε εκείνες του πρώτου τριμήνου του 2021.

Το ΔΣ του ΔΕΣΦΑ αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να προχωρήσει στην μίσθωση για διάστημα 12 μηνών, ύστερα από διαγωνισμό που διενεργήθηκε μέσω της "SSY Gas". Κατά τις πληροφορίες η μίσθωση ανατίθεται στην Gaslog, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «Η προσθήκη του FSU θα αναβαθμίσει σημαντικά την αποθηκευτική δυναμικότητα του Τερματικού Σταθμού της Ρεβυθούσας, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ευελιξία της περιφερειακής αλυσίδας εφοδιασμού με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο και συνολικά την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας».

Η νέα μονάδα πλωτή αναμένεται να εγκατασταθεί τον Ιούλιο και θα έχει χωρητικότητα πάνω από 150.000 κυβικά μέτρα ΥΦΑ (έναντι 225.000 κ.μ. που είναι η χωρητικότητα των υφιστάμενων τριών δεξαμενών στη Ρεβυθούσα). Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, μπορεί να διευκολύνει και την εκφόρτωση φορτίων από την spot αγορά, σε καλύτερες τιμές.

Σημειώνεται ότι, με την εκδήλωση της ενεργειακής κρίσης αλλά και σε συνέχεια της διακοπής των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, η Ρεβυθούσα αποτελεί κόμβο εφοδιασμού όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της περιφερειακής αγοράς φυσικού αερίου.

Οι δυνατότητες εφοδιασμού της περιφερειακής αγοράς μέσω Ελλάδας αναβαθμίζονται περαιτέρω με την εγκατάσταση της νέας πλωτής μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Gastrade στην Αλεξανδρούπολη, που αναμένεται στο τέλος του 2023, ενώ προγραμματίζονται άλλες τρεις παρόμοιες μονάδες (δεύτερη της Gastrade στην Αλεξανδρούπολη, της Elpedison στο Θερμαϊκό και της Διώρυγα Gas στην Κόρινθο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Lifestyle | 13.05.2022 13:15
Ελεν Μπάρκιν: Η πρώην του Τζόνι Ντεπ θα καταθέσει υπέρ της 'Αμπερ Χερντ στην πολύκροτη δίκη
Κόσμος | 13.05.2022 13:14
Γιατί το Φιδονήσι θεωρείται στρατηγικής σημασίας – Όποιος το ελέγχει, ελέγχει και τη Δυτική Μαύρη Θάλασσα
Οικονομία | 13.05.2022 13:01
Επίδομα πληροφορικής: Ποιοι το δικαιούνται - Οριστική η απόφαση του Αρείου Πάγου

Διαβάστε ακόμη

Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari

Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων

Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • LNG
  • ΔΕΣΦΑ
  • φυσικό αέριο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr