• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα - Κεντρική Μακεδονία και Δωδεκάνησα στο επίκεντροΏρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότησηΑυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον ΙανουάριοΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με 6.000 τρακτέρ στους δρόμους - Πώς απαντά η κυβέρνηση
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   15.02.2023 09:21
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τι θα λάβουν οι συνταξιούχοι📌 Ρυθμίσεις για νέες και παλαιές οφειλές σε εφορία και ΕΦΚΑ📌 Για τους αγρότες📌 Προϋπόθεση η συνέπεια📌 Πλειστηριασμοί

Πακέτο στήριξης πριν τις εκλογές: Σήμερα η εξειδίκευση των μέτρων για συνταξιούχους, δόσεις, αγρότες - Τι θα ανακοινωθεί

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Intime News
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Intime News

Εξειδικεύονται στις 11:00 το πρωί τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Δυτική Μακεδονία. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νέο βοήθημα σε όλους όσοι δεν πήραν αυξήσεις στις συντάξεις, ενώ προανήγγειλε ρυθμίσεις για νέες και παλαιές οφειλές σε εφορία και ΕΦΚΑ.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Τι θα λάβουν οι συνταξιούχοι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα υπάρξει έκτακτο επίδομα ύψους 200 έως 300 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί πριν από το Πάσχα, στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς.

«Επειδή όπως έχω πει πολλές φορές ότι η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο και δημιουργεί και περισσότερα έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό είμαστε σήμερα σε θέση να ανακοινώσουμε ότι θα υπάρξει ένα βοήθημα για συνταξιούχους οι οποίοι δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς, το οποίο θα είναι μεταξύ 200 και 300 € ανάλογα με το ύψος αποδοχών τους και τις τυχόν σύνταξη που έλαβαν. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από τους αρμόδιους υπουργούς. Αυτό το έκτακτο βοήθημα θα δοθεί εφάπαξ και το δημοσιονομικό του κόστος μπορεί να προσεγγίσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, θα μια σημαντική δηλαδή πρόσθετη βοήθεια τονίζω όμως στα πλαίσια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ρυθμίσεις για νέες και παλαιές οφειλές σε εφορία και ΕΦΚΑ

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τη δυνατότητα ρυθμίσεων με 36 έως 72 δόσεις, σε νέες και παλιές οφειλές, για τους συνεπείς δανειολήπτες. «Για όλους όσοι επιδιώκουν να αναβιώσουν τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα σχήματα δόσεων, θα μπορούν να το κάνουν μέσω της καταβολής δύο μηνιαίων δόσεων».

Δυνητικοί ωφελούμενοι πάνω από 350.000 φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι που έχασαν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του παρελθόντος λόγω της στενότητας που έφερε η ακρίβεια και το ράλι του πληθωρισμού.

Για όλους αυτούς οι παλαιές ρυθμίσεις θα ανοίξουν ξανά με προϋποθέσεις και με την πληρωμή δυο δόσεων. Οι υπόλοιπες καθυστερούμενες δόσεις θα προστεθούν - λογικά - στην ουρά της ρύθμισης, επιμηκύνοντας τον συνολικό χρόνο αποπληρωμής.  

Αναμένεται να ανακοινωθεί από το οικονομικό επιτελείο νέο σχήμα από 36 έως 72 δόσεις για νέες οφειλές συνεπών δανειοληπτών, που δημιουργήθηκαν κατά την ενεργειακή κρίση και την κρίση ακρίβειας, δηλαδή από το καλοκαίρι του 2021 και μετά.

Η νέα ρύθμιση ουσιαστικά θα αποτελέσει τη συνέχεια της ρύθμισης που κάλυψε τις οφειλές της πανδημίας, δηλαδή της περιόδου από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Ιούλιο του 2021.

Για τους αγρότες

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023.

Προϋπόθεση η συνέπεια

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στη νέα ρύθμιση είναι οι δανειολήπτες να ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και δημιούργησαν νέα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία λόγω της κρίσης του πληθωρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης ορίζεται σε 30 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων, έως 1.000 ευρώ και σε 50 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων, άνω των 1.000 ευρώ.

Πλειστηριασμοί

Ερωτηθείς για το ιδιωτικό χρέος και τους πλειστηριασμούς, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει οδηγήσει σε ρυθμίσεις 1 δισ. «Είναι ένα σύστημα που τρέχει και το οποίο αποδέχονται οι πολίτες», πρόσθεσε. Όπως είπε, οι διμερείς διευθετήσεις, ανάμεσα σε πολίτες και servicers-τράπεζες προσεγγίζουν τα 30 δισ. και αφορούν 600.000 δανειολήπτες.  «Αυτοί ρυθμίζουν και αυτό είναι το σημαντικό. Οταν κάποιος ρυθμίζει, δεν υπάρχει απειλή πλειστηριασμού», υπογράμμισε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τρομακτικές εκτιμήσεις: Στο «σφυρί» 120.000-140.000 ακίνητα στη διετία - Το 60%-70% αυτών θα είναι πρώτες κατοικίες
  • Στάση εργασίας σε ΗΣΑΠ και Τραμ σήμερα – Ποιες ώρες και ποια τα αιτήματα των εργαζόμενων
  • Τα «περίεργα» δημοσιεύματα για τον Νίκο Ανδρουλάκη – Γιατί ήχησε συναγερμός στη Χαριλάου Τρικούπη
  • Σύμφωνο Σταθερότητας: Ξεκινούν νέα σκληρά παζάρια - Αγκάθια, συμφέροντα και συσχετισμοί
  • Κι όμως, δεν ήταν photoshop: Ειδικοί εξηγούν πώς κτίριο κατέληξε πάνω στα αυτοκίνητα κατά τον σεισμό στην Τουρκία
Διαβάστε ακόμη

Αλέξης Τσίπρας: Σχέδιο «αυτοοργάνωσης» και σοβαρές βολές στους πρώην υπουργούς του - Τα κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

Ώρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότηση

Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΕΦΚΑ
  • ειδήσεις τώρα
  • μέτρα στήριξης
  • συντάξεις
  • εκλογές
  • οφειλές
  • εκλογές 2023
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr