• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επί ποδός οι νοσοκομειακοί γιατροί για τα σχέδια να μπουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στο ΕΣΥΜπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Αδύνατη η ιχνηλάτηση της γενεσιουργού αιτίας - Τι έδειξε το πόρισμαΌσα συζητήθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες - Τι θα κάνουν όσοι παραμένουν στα μπλόκα2.403 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν: Απειλή Τραμπ για δράση - «Αναζητά πρόσχημα» λέει η Τεχεράνη
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   23.05.2023 16:51
Newsroom
Newsroom

Προαναγγέλλει επιστροφή στη λιτότητα ο Σολτς; «Δεν είναι απάντηση η αύξηση του χρέους» στο θέμα των επενδύσεων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Όλαφ Σολτς (Copyright: AP Photo/Markus Schreiber)
Όλαφ Σολτς (Copyright: AP Photo/Markus Schreiber)

Η «απεριόριστη αύξηση του χρέους δεν είναι καλή απάντηση» στις επενδυτικές ανάγκες της οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ενώπιον των αντιπροσώπων των ευρωπαϊκών συνδικάτων, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για επιστροφή της λιτότητας.

«Θέλουμε να καταστήσουμε δυνατή την ανάπτυξη και τις επενδύσεις για να εξασφαλίσουμε τη μετατροπή των οικονομιών μας. Όμως η απεριόριστη αύξηση του χρέους δεν θα ήταν καλή απάντηση», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος.

Ο Σολτς εκφώνησε ομιλία ενώπιον του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (CES), στην οποία μετέχουν γύρω στους 40 ευρωπαίους συνδικαλιστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι συνεδριάζουν από σήμερα μέχρι και μεθαύριο, Πέμπτη, στο Βερολίνο.

Με την ευκαιρία αυτή, τα συνδικάτα εξέφρασαν τους φόβους τους για μια επιστροφή της δημοσιονομικής λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από χρόνια σχεδόν απεριόριστων δαπανών για την αντιμετώπιση της Covid, της ενεργειακής κρίσης και των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία.

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στους δημοσιονομικούς κανόνες, που ίσχυαν πριν από την κρίση», για να αντιμετωπίσουμε τις «επενδυτικές ανάγκες για μια δίκαιη οικολογική μετάβαση», δήλωσε χθες, Δευτέρα, η Έστερ Λιντς, η γενική γραμματέας της CES, σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Έχουμε ανάγκη μια συμφωνία για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να μειώσουμε και πάλι τα σημερινά υψηλά επίπεδα χρέους» ώστε «οι πολίτες να έχουν τη βεβαιότητα πως το κράτος τους μπορεί να δρα σε καιρούς κρίσης», τόνισε από την πλευρά του ο Σολτς.

Το Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο απαιτεί από τα κράτη μέλη να έχουν δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω του 3% και δημόσιο χρέος κάτω του 60% του ΑΕΠ, έχει ανασταλεί από το 2020 λόγω της Covid. Πρόκειται να τεθεί και πάλι σε εφαρμογή στο τέλος του 2023.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε στα τέλη Απριλίου έναν εκσυγχρονισμό των δημοσιονομικών κανόνων ώστε να δοθεί περισσότερη ευελιξία στα κράτη μέλη. Όμως το σχέδιο «θα φέρει επιστροφή της λιτότητας και θα εμποδίσει τη δράση υπέρ του κλίματος», σύμφωνα με τη CES.

Διαβάστε ακόμη

Επί ποδός οι νοσοκομειακοί γιατροί για τα σχέδια να μπουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στο ΕΣΥ

Ενεργοποιήθηκε ο διαγωνισμός για τον τεχνικό σύμβουλο - Τα 62 εκατ. ευρώ και το στοίχημα του «επιτηρούμενου» ΟΣΕ

Η επικοινωνιακή συνάντηση Μητσοτάκη με «πρόθυμους», οι νέες «πόρτες» Γρατσία για λογαριασμό Καρυστιανού και ο Άδωνις ως «λαγός» του Plan B

Όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες - Τι θα κάνουν όσοι παραμένουν στα μπλόκα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Όλαφ Σολτς
  • χρέος
  • ειδήσεις τώρα
  • λιτότητα
  • Γερμανία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr