Ενότητες στο άρθρο: 📌 Συνέχισαν να αυξάνονται οι τιμές στα τρόφιμα
Πληθωρισμός: Μειώθηκε στο 1,8% τον Ιούνιο - Παραμένει στα ύψη η ακρίβεια των τροφίμων
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στο 1,8% μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο σε ετήσια βάση από 2,8% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
Συνέχισαν να αυξάνονται οι τιμές στα τρόφιμα
Οι τιμές ενέργειας έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι, αλλά οι τιμές των τροφίμων συνέχισαν να αυξάνονται με υψηλούς ρυθμούς, ενώ σημαντικές ανατιμήσεις σημειώθηκαν και σε μία σειρά άλλων προϊόντων και υπηρεσιών, σύμφωνα με το imerisia.gr.
Οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών, όμως, επιταχύνθηκαν, με την ετήσια αύξηση να φθάνει το 12,2% από 11,8% τον Μάιο. Ιδιαίτερα μεγάλες ήταν οι αυξήσεις στα γαλακτοκομικά - αυγά (15,3%), στα έλαια - λίπη (14,2%), στο κρέας (11,4%), στο ψωμί - δημητριακά (9,5%), στα λαχανικά (14,7%) και στα φρούτα (10,3%).
- Αποκωδικοποιώντας την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή: Η ατζέντα οικονομίας και ο «πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός»
- «Πουλάνε χωράφια και χρυσαφικά για να αγοράσουν τον θάνατο τους»: Γιατί οι Πακιστανοί εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα τους
- Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση τα φάρμακα - Οι ανησυχίες για τις ελλείψεις και οι στρεβλώσεις της αγοράς
- «Καμπανάκι» από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις: Νέες επιστολές στον πρωθυπουργό - Τι ζητούν άμεσα και οι προτεραιότητες που θέτουν
- Συνταξιούχοι: Αυξήσεις με 4 κινήσεις - Τα οφέλη για εργαζόμενους και όσους έχουν προσωπική διαφορά
Διαβάστε ακόμη
Νέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούς
Νέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί
«Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.
Οι μισοί Ευρωπαίοι χάνουν σημαντικές στιγμές βγάζοντας φωτογραφίες: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη τους βοηθά να παραμείνουν… παρόντες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



