• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Χρυσός Τεντόγλου! Πρωταθλητής Ευρώπης για τέταρτη σερί φορά!Για ποιο λόγο προφυλακίστηκε η 46χρονη για τη Marfin - Το σκεπτικό του εισαγγελέα και η νομική αντεπίθεσή τηςΒίντεο από τη σύγκρουση των τουριστικών σκαφών στους Αντίπαξους - Τρόμος για τους επιβάτες«Κάθε λεπτό μετράει»: Αγώνας δρόμου για επιζώντες στην Κολομβία μετά τον σεισμό - Η σύγκριση με Βενεζουέλα
δημοφιλές τώρα: Το χωρίο στη Γερμανία που πωλείται όσο ένα διαμέρισμα στην Αθήνα - «Εξαιρετικά σπάνια ευκαιρία»
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   08.08.2023 11:46 
Newsroom
Newsroom

Διπλασιάστηκε σε έναν χρόνο η τιμή του ελαιόλαδου - Εκτίμηση πως το δοχείο θα ξεπεράσει τα 150 ευρώ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

ελαιόλαδο/unsplash
ελαιόλαδο/unsplash
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Στα 8,5 ευρώ από τα 4,5 εκτοξεύτηκε η τιμή του ελαιόλαδου το 2023, με τους ελαιοπαραγωγούς να μιλούν για νέες αυξήσεις από το Φθινόπωρο.

«Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, μιλάγαμε για 4-4,5 ευρώ. Τον Ιανουάριο πήγε γύρω στα 5 ευρώ και τώρα έχει φτάσει γύρω στα 8,5 ευρώ», σημείωσε, μιλώντας στο OPEN και στο «Ώρα Ελλάδος» ο βιοκαλλιεργητής λαδιού Ν. Κρημνιανιώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικονομία | 08.08.2023 06:15 
«Κόκκινο» χτυπάει η ακρίβεια στο ράφι: Φόβος για διπλασιασμό τιμών - «Καίει» το κόστος των οπωροκηπευτικών, ακριβότερα εξήντα είδη διατροφής

Ο ίδιος εξήγησε ότι η άνοδος της τιμής του λαδιού οφείλεται στο κενό που έχει προκύψει στη διεθνή αγορά. «Οι λόγοι είναι βασικά από το εξωτερικό. Δεν υπάρχει λάδι. Και αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το λάδι είναι ελάχιστο. Δεν υπάρχουν αποθέματα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Η Ισπανία, έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, έφθασε περίπου στο μισό της παραγωγής της. Στην Ιταλία η τιμή αυτή τη στιγμή είναι 9-12 ευρώ στον παραγωγό».

Η κατάσταση προκαλεί ανησυχία και στους παραγωγούς, καθώς όπως είπε ο κ. Κρημνιανιώτης, «ποιος θα αγοράζει λάδι όταν θα φεύγει από 'μας πάνω από 10 ευρώ;».

Στην εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, Απόστολος Ραυτόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Είχαμε συνάντηση με ελαιοπαραγωγούς από τη Μυτιλήνη και μας έλεγαν ότι πριν από δύο μήνες το λάδι το πουλούσαν 4,5 ευρώ».

Όπως είπε, μάλιστα, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται «Ιταλοί έμποροι», οι οποίοι «χθες αγόρασαν από την Ηλεία ελαιόλαδο έναντι 11,36 ευρώ».

«Τον Ιανουάριο επώνυμο λάδι ήταν, και στο καλάθι του νοικοκυριού και εκτός καλαθιού, στα 5,55 ευρώ. Σήμερα, το ίδιο λάδι, στην ίδια αλυσίδα πωλείται 10,30 ευρώ. Σήμερα που μιλάμε, στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχει φθάσει το λάδι στα 14 ευρώ. Και δεν μιλάμε για βιολογικά προϊόντα», τόνισε ο κ. Ραυτόπουλος.

Ο ίδιος εκτίμησε, μάλιστα, ότι «ο τενεκές λάδι από το χωριό», από 80 ευρώ που κόστιζε πέρυσι στον καταναλωτή, φέτος θα ξεπεράσει τα 150 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Για ποιο λόγο προφυλακίστηκε η 46χρονη για τη Marfin - Το σκεπτικό του εισαγγελέα και η νομική αντεπίθεσή της

Χρυσός Τεντόγλου! Πρωταθλητής Ευρώπης για τέταρτη σερί φορά!

Το βίντεο από τη μυστική μεταφορά του Τραμπ με φορτηγό τροφοδοσίας - Τι πραγματικά συνέβη στην Άγκυρα

Αντίστροφη μέτρηση για τη σπάνια ολική έκλειψη ηλίου: Από πού θα είναι ορατή - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ελαιόλαδο
  • λάδι
  • ειδήσεις τώρα
  • τιμή
  • ανατιμήσεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr