• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τουςΧάος στους δρόμους της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Byron - Ο χάρτηςΚακοκαιρία Byron: Απίστευτες εικόνες στον Άλιμο - Αυτοκίνητα επέπλεαν σε δρόμους - ποτάμιαΈγκυος εγκλωβίστηκε σε πλημμυρισμένο σπίτι στη Νέα Πέραμο - Ποτάμια οι δρόμοι
δημοφιλές τώρα: Κακοκαιρία Byron: Δραματικές ώρες στη Λακωνία - Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   26.09.2023 20:57
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Εννέα στους δέκα τη θεωρούν σημαντικό πρόβλημα📌 1 στους 3 δεν έκανε διακοπές📌 Το 55% ανησυχεί για την δουλειά του📌 Απαισιοδοξία για την οικονομία

Έρευνα Pulse: Προβληματίζει η ακρίβεια - Εννέα στους δέκα τη θεωρούν σημαντικό πρόβλημα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Σούπερ μάρκετ (Unsplash)
Σούπερ μάρκετ (Unsplash)

Εφιάλτης για το 87% των πολιτών αποτελεί η ακρίβεια σύμφωνα με τη νέα έρευνα που έκανε Pulse RC για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Εννέα στους δέκα τη θεωρούν σημαντικό πρόβλημα

Ειδικότερα, στην περιφέρεια Αττικής το 95% των συμμετεχόντων συμφωνούν ότι υπάρχει σήμερα πρόβλημα αυξήσεων τιμών και ακρίβεια.

Μάλιστα, οι έξι στους δέκα (57%) απάντησαν στην έρευνα της Pulse ότι η ακρίβεια είναι κυρίως «θέμα της χώρας μας», ενώ τέσσερις στους δέκα (38%) ότι είναι κυρίως «διεθνές θέμα». Αντίστοιχα είναι τα ποσοστά και μεταξύ των επιχειρηματιών/επαγγελματιών της Αττικής που συμμετείχαν στην έρευνα.

Από όσους απάντησαν ότι υπάρχει πρόβλημα αυξήσεων τιμών και ακρίβεια στην έρευνα της Pulse, το 87% το χαρακτηρίζει την ακρίβεια ως «Πολύ» ή «Αρκετά» σημαντικό πρόβλημα.

Τα βασικά αγαθά (φαγητό, τρόφιμα, ποτά, super market) από έξι στους δέκα συμμετέχοντες και η ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, θέρμανση) από τρεις στους δέκα, είναι οι δύο κατηγορίες εξόδων που εξακολουθούν να προβληματίζουν περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά.

1 στους 3 δεν έκανε διακοπές

Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, πως ένας στους τρεις συμμετέχοντες (34%) απάντησε ότι δεν έκανε διακοπές. Από τους υπόλοιπους, ένας στους τέσσερις (26%) απάντησε ότι ξόδεψε περίπου τα ίδια χρήματα (σε σύγκριση με τις περσινές του διακοπές), ενώ 18% απάντησαν ότι ξόδεψαν «περισσότερα» χρήματα στις φετινές διακοπές τους (σε σύγκριση με πέρυσι) και άλλοι τόσοι ξόδεψαν «λιγότερα».

Οι αυξήσεις τιμών και οι επιπλέον χρεώσεις είναι ο κύριος λόγος (κατά 62%) για όσους ξόδεψαν περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους.

Την ίδια στιγμή, η κλιματική κρίση και οι συνέπειές της, απασχολούν («Πολύ» και «Αρκετά») οκτώ στους δέκα συμμετέχοντες. Σε υψηλό βαθμό (αν και κάπως μικρότερο: 65%) απασχολεί και τους επιχειρηματίες / επαγγελματίες («Πολύ» και «Αρκετά»).

Για το σύνολο των συμμετεχόντων, ο «ανθρώπινος παράγοντας άμεσα» κατά 81%, η «πολιτεία» κατά 75% και η «κλιματική κρίση» κατά 61%, ευθύνονται («Πολύ» ή «Αρκετά»), για την πρόκληση τόσο σοβαρών φυσικών καταστροφών στην χώρα μας.

Το 55% ανησυχεί για την δουλειά του

Μικρή αύξηση (σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του Νοεμβρίου 2022) εμφανίζει ο ιδιωτικός τομέας (υπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι) στον δείκτη ανησυχίας για το μέλλον και τη βιωσιμότητα της εργασίας τους, τους επόμενους έξι μήνες: 54% ανησυχούν (από 49%), ενώ 44% δεν ανησυχούν (ίδιο ακριβώς ποσοστό με την προηγούμενη μέτρηση). Αντίστοιχο ποσοστό ανησυχίας καταγράφεται και (μόνο) στον χώρο των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων: 55% ανησυχούν (από 54%) και 43% δεν ανησυχούν (βελτίωση από το 38% της προηγούμενης φοράς).

Απαισιοδοξία για την οικονομία

Περίπου αμετάβλητη εικόνα (σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα) αποτυπώνεται στον δείκτη αισιοδοξίας / απαισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία, στο σύνολο των κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής. Στο ερώτημα πώς αντιμετωπίζουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες απαντούν: 34% αισιόδοξα (από 36%) και 64% απαισιόδοξα (από 63%). Αντίστοιχη είναι η εικόνα και ανάμεσα στους επιχειρηματίες / επαγγελματίες, όπου το 39% (από 42%) απαντά αισιόδοξα και το 60% (από 58%) απαισιόδοξα.

Διαβάστε ακόμη

Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της

Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους

Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες

Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Pulse
  • ειδήσεις τώρα
  • τρόφιμα
  • έρευνα
  • ακρίβεια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr