• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Χαλκιδική: Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση ΚΤΕΛ - Πληροφορίες για τουλάχιστον 7 τραυματίεςΗ ΕΕ συγκαλεί έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση ΑνατολήΟ λαός δεν ξεχνά: Μεγαλειώδης συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στην ΑθήναΤο Ισραήλ σύντομα «δεν θα είναι πια κατοικήσιμο» προειδοποιεί το Ιράν
δημοφιλές τώρα: Εθνικιστικός συναγερμός στην Τουρκία: «Προειδοποιούν» ότι είναι ο επόμενος στόχος του Ισραήλ
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   28.11.2023 07:18 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το κόλπο που δύσκολα εντοπίζεται

Απόγνωση για το ελαιόλαδο: Το κόλπο για να μην ανιχνεύεται εύκολα η νοθεία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Ελαιόλαδο (Pixabay)
Ελαιόλαδο (Pixabay)

Όλο και πιο συχνή γίνεται η νόθευση του ελαιόλαδου, την ώρα που η τιμή του έχει πάρει την ανηφόρα. Γεωπόνος και βιοτεχνολόγος εξηγεί μία μέθοδο που είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστεί.

Το κόλπο που δύσκολα εντοπίζεται

Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Κάτσαρης, γεωπόνος και βιοτεχνολόγος στο ELGO «Δήμητρα», μιλώντας στο Mega ανέφερε πως «το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο δύσκολα τρόφιμα, γιατί μπορεί εύκολα να αναμειχθεί με άλλα έλαια και να πλασαριστεί στην αγορά σαν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι το χρώμα στο ελαιόλαδο δεν θα πρέπει να θεωρείται ενδεικτικό κριτήριο στο εάν έχει υποστεί ή όχι επεξεργασία.

Επίσης, ο κ. Κάτσαρης ανέφερε ότι αν το ελαιόλαδο προσμιχθεί με ένα 10% ηλιελαίου δεν είναι δυνατό να ανιχνευθεί η νοθεία ούτε γευστικά ούτε με την όσφρηση, παρά μόνο με χημικές αναλύσεις.

Καταλήγοντας τόνισε: «Το ελαιόλαδο είναι η μοναδική λιπαρή ύλη που έχει πολυφαινόλες, οπότε μία εύκολη τεχνική ώστε να ανιχνεύσουμε αν είναι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι να γίνει ανάλυση στις πολυφαινόλες».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Νέα επίθεση του Ιράν με πυραύλους στο Ισραήλ, μετά το θανάσιμο χτύπημα στην Τεχεράνη

Νέα παρέμβαση Τραμπ: «Ιράν και Ισραήλ πρέπει και θα κάνουν συμφωνία - Make the Middle East Great Again»

«Μου χρωστάνε την ελευθερία μου»: Επιστολή Ρωμανού από τη φυλακή

Λένα Πλάτωνος στο ethnos.gr: «Οι άνθρωποι έχουν γίνει τρομακτικά επιθετικοί - Ο φασισμός έχει εισχωρήσει μέσα στα σχολεία»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ελαιόλαδο
  • νοθεία
  • ειδήσεις τώρα
  • λάδι
  • ακρίβεια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr