• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ταυτοποιήθηκε ο «πεινασμένος» διαρρήκτης – Εισέβαλλε στο Δημαρχείο Σαρωνικού και έφαγε τρόφιμα που βρήκεΑνησυχία προκαλεί η άνοδος της στάθμης του Πηνειού - Νησίδα με φερτά υλικά σχηματίστηκε στη γέφυρα«Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   30.08.2024 10:20 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι λόγοι της αύξησης

Είδος πολυτελείας το αγαπημένο και παραδοσιακό σουβλάκι: Πόσο έχει αυξηθεί η τιμή του στα χρόνια

Μία τετραμελής οικογένεια χρειάζεται σχεδόν 20 ευρώ για ένα σουβλάκι ο καθένας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Σουβλάκι / Unplash
Σουβλάκι / Unplash

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις για τον Έλληνα αλλά και για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, μοιάζει πια να είναι είδος πολυτελείας. Το σουβλάκι, ή αλλιώς το γνωστό σε όλους μας τυλιχτό, γίνεται όλο και πιο ακριβό, με ορισμένα σουβλατζίδικα να το χρεώνουν κάτι λιγότερο από 5 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 30.08.2024 09:20 
Μετά τα νεκρά ψάρια στη Μαγνησία … έρχονται οι καρχαρίες! Επιστήμονες εκπέμπουν SOS στον Παγασητικό

Οι συνεχείς αυξήσεις στο κόστος παραγωγής του και τα εξωφρενικά ενοίκια που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων φτάνουν την τιμή ενός μόνο τυλιχτού να κυμαίνεται από 3,30-4,50 ευρώ.

Πριν μερικά χρόνια και ιδιαίτερα πριν την περίοδο του COVID-19, το σουβλάκι δεν ξεπερνούσε τα 3 ευρώ. Όμως, οι συνεχείς ανατιμήσεις τον προϊόντων αλλά και η αυξανόμενη ακρίβεια έχει αναγκάσει τους ιδιοκτήτες να διπλασιάσουν την τιμή του.

Η μεγάλη διαφορά στο κόστος έχει να κάνει και με τις υπηρεσίες. Ένα σουβλάκι στο χέρι μπορεί να κοστίζει μέχρι και ένα ευρώ λιγότερο από το να το απολαύσεις στο μαγαζί, όπου χρεώνεται και η υπηρεσία της εξυπηρέτησης.

Οι λόγοι της αύξησης

Σε ρεπορτάζ της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» οι καταστηματάρχες δηλώνουν ότι αναγκάζονται να αυξάνουν συνεχώς τις τιμές, καθώς οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες είναι συνεχείς, ενώ και το ρεύμα παραμένει «βραχνάς» για εκείνους.

Η κυρία Κοντογιάννη, ιδιοκτήτρια επιχείρησης που εδώ και χρόνια πουλάει σουβλάκια δήλωσε: «Έχουν ακριβύνει τα πάντα. Τα ενοίκια, το ρεύμα και το φυσικό αέριο, οι μισθοδοσίες έχουν φτάσει στο Θεό. Οι πρώτες ύλες έχουν πάρει έως 200% αύξηση».

«Το δίλημμα κάθε επιχειρηματία είναι ένα. Να κρατήσει χαμηλές τιμές ή να αυξήσει τις τιμές έτσι ώστε να έχει μία υποτυπώδη κερδοφορία και να μην έχει πελάτες;», τόνισε στη συνέχεια.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει

«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη

Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ακρίβεια
  • ειδήσεις
  • σουβλάκι
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr