• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στους δρόμους οι οικοδόμοι: Ζητούν μέτρα ασφάλειας και συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούςΣε κλοιό αγροτικών κινητοποιήσεων η Ελλάδα: Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι του Βόλου - Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. και ένταση στη γέφυρα Ρίου - ΑντιρρίουΓεωργιάδης στη δίκη Novartis: Παρανόμως έγιναν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος οι Σαράφης και ΚελέσηΚρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
δημοφιλές τώρα: Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   24.12.2024 23:30
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 To υπουργείο να καταργήσει το σχετικό άρθρο

Καταχρηστικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας καταγγέλλει η ΕΚΠΟΙΖΩ

Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα κυμαίνονται στο 12-18%

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Νοσοκομείο/AP
Νοσοκομείο/AP

Πλήθος καταγγελιών για υπέρογκες αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας λαμβάνει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), όπως δήλωσε στην ΕΡΤNews η πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτα Καλαποθαράκου, η οποία ζητάει να εξεταστεί το θέμα από την κυβέρνηση με σκοπό την αναμόρφωση της νομοθεσίας.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος: «Στην ΕΚΠΟΙΖΩ λαμβάνουμε καθημερινά πλήθος καταγγελιών τα δύο τελευταία χρόνια σχετικά με τις υπέρογκες αυξήσεις που σημειώνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και επιβαρύνουν τους καταναλωτές, ιδίως στα συμβόλαια μακροχρόνιας διάρκειας. Τα συμβόλαια, τα ισόβια συμβόλαια υγείας, όπου εκεί οι καταναλωτές έχουν συναντηθεί με τις ασφαλιστικές εταιρείες εδώ και 20-25 χρόνια, ακόμα και 15 χρόνια, έχουν καταθέσει πάρα πολλά χρήματα και δέχονται αυξήσεις της τάξης του 12 με 18%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υγεία | 23.12.2024 15:37
Νέα πανδημία προ των πυλών; Πώς θωρακίζεται εναντίον της γρίπης των πτηνών η Ελλάδα

To υπουργείο να καταργήσει το σχετικό άρθρο

Σήμερα σε αυτού του είδους τα συμβόλαια, όπου έχουν επενδύσει προσδοκίες για να έχουν στα γεράματα τους, μια καλή ασφάλεια υγείας και δεν μπορούν να την έχουν, δεν μπορούν να τη διατηρήσουν και υποχρεώνονται να διακόψουν την ασφάλειά τους». Η ίδια πρόσθεσε ότι «Η αύξηση αυτή έχει προσδιοριστεί με βάση τον δείκτη του ΙΟΒΕ για τα ασφάλιστρα υγείας, που είναι ο δείκτης αναφοράς τον οποίο επικαλούνται οι ασφαλιστικές εταιρείες και προχωρούν σε αυτές τις υπέρογκες αυξήσεις από 12 έως 18%. Και αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Επιτρέπει καταχρηστικές πρακτικές, δηλαδή στις ασφαλιστικές εταιρείες με αδιαφάνεια, δηλαδή να επιβαρύνουν τους καταναλωτές με αυτά τα υπέρογκα ασφάλιστρα. Εμείς έχουμε ζητήσει επανειλημμένα και με πρόσφατη επιστολή μας στο αρμόδιο υπουργείο να καταργήσει το σχετικό άρθρο για να παύσουν αυτές οι καταχρηστικές πρακτικές». Σύμφωνα με την κ. Καλαποθαράκου, «Έχουν μειωθεί πάρα πολύ τα ισόβια συμβόλαια. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει και για τα ετησίως ανανεωμένα, τα οποία προωθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες, όπου και εκεί γίνονται μεγάλες αναπροσαρμογές και περικόπτονται και οι παροχές». Η πρόεδρος κατέληξε λέγοντας: «Ευελπιστούμε να αναλάβει την ανάλογη δράση η κυβέρνηση και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα σ' αυτόν τον χώρο που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος. Διότι, μην ξεχνάμε, ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους τους καταναλωτές».

Διαβάστε ακόμη

Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στη γέφυρα του Ρίου - Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες

Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας

Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο - Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ

Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ασφαλιστική εταιρεία
  • ασφάλιστρα
  • ΙΟΒΕ
  • ΕΚΠΟΙΖΩ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr