Χατζηδάκης: Τρία νέα φορολογικά μέτρα για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Ο ΥΠΕΘΟ εξήγγειλε πως το νομοσχέδιο που είναι έτοιμο να πάρει τον δρόμο του προς την δημόσια διαβούλευση φέρνει τρία νέα φορολογικά μέτρα για την ενίσχυση της Κεφαλαιαγοράς🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τρία νέα φορολογικά μέτρα για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.
Ειδικότερα ο ΥΠΕΘΟ εξήγγειλε πως το νομοσχέδιο που είναι έτοιμο να πάρει τον δρόμο του προς την. δημόσια διαβούλευση φέρνει:
- Επέκταση των κινήτρων των επενδυτικών αγγέλων (angel investors) και για επενδύσεις στην Εναλλακτική Αγορά. Το κίνητρο αφορά φορολογική έκπτωση ίση με το 50% της επένδυσης από το φορολογητέο εισόδημα, με ανώτατο ποσό τις 300.000€.
- Παράταση της έκπτωσης δαπανών για Εισαγωγή ΜμΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το κίνητρο ισχύει για δαπάνες μέχρι 100.000€, οι οποίες εκπίπτουν φορολογικά κατά 100% επιπλέον της αρχικής τους αξίας.
- Μείωση των συντελεστών προείσπραξης επί τόκων εταιρικών ομολόγων. Συγκεκριμένα, οι συντελεστές μειώνονται από 15% σε 5% για εταιρείες φορολογικά εγκατεστημένες στην Ελλάδα.
Πηγή: www.imerisia.gr
Διαβάστε ακόμη
Η προφητεία για τις 26/2 που τρομάζει τους Ρώσους - Τι έχει προβλέψει ο άνθρωπος που τάραξε τον Χίτλερ και φοβόταν ο Στάλιν
Ο Τραμπ φτιάχνει «δικό του ΟΗΕ» - Πώς επηρεάζονται Ελλάδα και Κύπρος
Φωτιά στο Πέραμα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καζάνια - «Αν δεν προλαβαίναμε θα είχαμε ολοκαύτωμα»
Το FBI συνέλαβε έναν από τους Top 10 καταζητούμενούς του - Ποιος είναι ο Αλεχάντρο Καστίγιο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




