• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος νέος πρόεδρος - Πήρε 61% στον δεύτερο γύροΤρομακτικό τροχαίο στην Αμφίκλεια: Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες και ένα ΙΧΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο ΗρακλείουΣοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλα
δημοφιλές τώρα: Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   13.02.2025 11:20
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το ακίνητο δεν μπορεί να πουληθεί μέχρι την αποπληρωμή του άτοκου δανείου

«Αναβαθμίζω το σπίτι μου»: Έως και 20.000 οι ωφελούμενοι – Τα θετικά και τα αρνητικά του προγράμματος

Για το ανώτατο ποσό των 25.000 ευρώ, η μηνιαία καταβολή ανέρχεται περίπου στα 300 ευρώ για διάρκεια αποπληρωμής επτά ετών

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου» που προσφέρει άτοκα δάνεια έως 25.000 ευρώ, τα οποία μπορούν οι συμμετέχοντες να αποπληρωθούν σε διάστημα από 3 έως 7 έτη έχουν ξεκινήσει, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν στη διαδικασία υποβολής. Για τα οφέλη του προγράμματος και την διαφοροποίησή του από άλλα αντίστοιχα προγράμματα μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο ενεργειακός επιθεωρητής Ευάγγελος Πάνος επισημαίνοντας ότι θα ωφελήσει περίπου 20.000 δικαιούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικονομία | 13.02.2025 09:44
Τα 30 + 2 εισοδήματα που είναι αφορολόγητα για μισθωτούς και συνταξιούχους

«Δεν υπάρχουν εισοδηματικά ή ηλικιακά κριτήρια συμμετοχής. Οποιοσδήποτε μπορεί να αιτηθεί το δάνειο, αρκεί να εγκριθεί από την τράπεζα βάσει της πιστοληπτικής του ικανότητας» εξήγησε ο ενεργειακός επιθεωρητής επισημαίνοντας ότι «το βασικό πλεονέκτημα είναι η απλότητα της διαδικασίας και η ευελιξία στις παρεμβάσεις που μπορεί να επιλέξει ο δικαιούχος»

«Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει μία ή περισσότερες παρεμβάσεις, όπως θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα ή ακόμα και φωτοβολταϊκών», τόνισε.

«Μόλις εγκριθεί η αίτηση, ο δικαιούχος έχει προθεσμία δύο μηνών για να υπογράψει τη σύμβαση με την τράπεζα και να ξεκινήσει τις εργασίες» ανέφερε ο κ. Πάνος προσθέτοντας ότι οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών.

Το ακίνητο δεν μπορεί να πουληθεί μέχρι την αποπληρωμή του άτοκου δανείου

Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι το ακίνητο δεν μπορεί να πωληθεί για τουλάχιστον τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, εκτός αν εξοφληθεί πλήρως το δάνειο. «Αυτός είναι ένας περιορισμός που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι πριν προχωρήσουν στην αίτηση» διευκρίνισε στο ΕΡΤΝews o κ. Πάνος.

Όσον αφορά το ύψος των δόσεων, για το ανώτατο ποσό των 25.000 ευρώ, η μηνιαία καταβολή ανέρχεται περίπου στα 300 ευρώ για διάρκεια αποπληρωμής επτά ετών. «Η εξοικονόμηση ενέργειας που θα επιτευχθεί μπορεί να αντισταθμίσει μέρος του κόστους, μειώνοντας τελικά την οικονομική επιβάρυνση για τον ιδιοκτήτη», σημείωσε ο ενεργειακός επιθεωρητής.

Το μοναδικό κριτήριο απόρριψης μιας αίτησης είναι η πιστοληπτική ικανότητα του αιτούντος. «Οι τράπεζες εξετάζουν αν ο αιτών είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις, αφού δεν υπάρχει υποθήκη στο ακίνητο. Εάν κάποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας, τότε δεν μπορεί να λάβει το δάνειο, ακόμα κι αν πληροί όλα τα υπόλοιπα κριτήρια» καταλήγει ο κ. Πάνος.

Διαβάστε ακόμη

Επιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία

Σοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλα

Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ενεργειακή αναβάθμιση
  • αναβάθμιση
  • έργα αναβάθμισης
  • ειδήσεις
  • προγράμματα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr