Τσικνοπέμπτη: Η ακριβότερη της δεκαετίας - Τσουχτερές οι τιμές στο κρέας, «πρωταθλητής» το μοσχάρι
Πόσο θα κοστίσει🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι καταναλωτές τη φετινή Τσικνοπέμπτη, καθώς σύμφωνα με στοιχεία είναι η ακριβότερη της δεκαετίας.
Τσουχτερές οι τιμές στο κρέας, «πρωταθλητής» το μοσχάρι
Συγκεκριμένα είναι ακριβότερα κατά 22% ακριβότερη σε σχέση με το 2024 με τις τιμές των κρεάτων να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και τα σκήπτρα να κρατά το μοσχάρι που πέρυσι κόστιζε 11,40 ευρώ και φέτος κοστίζει 14,60 ευρώ το κιλό.
Το αρνί και το κατσίκι που οι κτηνοτρόφοι φέτος τα πωλούν κατά 1 ευρώ φθηνότερα, οι καταναλωτές τα αγοράζουν έως και 1 ευρώ ακριβότερα. Συγκεκριμένα από 11,80 έως 13 ευρώ πέρυσι φέτος η τιμή του φτάνει τα 14 ευρώ.
Τα παϊδάκια κατά μέσο όρο κοστίζουν 18 ευρώ και πλέον το κιλό.
Σύμφωνα με τον Απόστολο Ραυτόπουλο, Πρόεδρο των εργαζομένων καταναλωτών για την ακρίβεια «21,62% μεσοσταθμικά θα είναι η αύξηση των κρεάτων φέτος σε σχέση με πέρσι. Πρωταθλητής είναι το μοσχάρι, όπου πέρσι είχε 11 ευρώ και 40 λεπτά και φέτος 14 ευρώ και 60 λεπτά».
«Το αρνί και το κατσίκι που φέτος οι κτηνοτρόφοι το πουλούν κατά 1 ευρώ φθηνότερα, εμείς οι καταναλωτές το αγοράζουμε κατά 1 με 2 ευρώ ακριβότερα. Πέρσι είχε από 10,80 έως 13 ευρώ, φέτος έχει από 11,80 έως 14 ευρώ» συνέχισε ο Πρόεδρος εργαζομένων καταναλωτών για την ακρίβεια.
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




