ΕΦΚΑ: Πώς θα υπολογίζεται η μείωση των εισφορών για υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες
Οδηγίες για την εφαρμογή της διάταξης για την ελάφρυνση των εισφορών για την επιπλέον απασχόληση δίνει η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Oδηγίες για την εφαρμογή της διάταξης για την ελάφρυνση των εισφορών για την επιπλέον απασχόληση δίνει η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, τονίζοντας ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού θα ισχύει αναδρομικά από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι από την 06/03/2025.
Υπενθυμίζουμε ότι η σχετική διάταξη (άρθρο 41 του ν. 5184/2025) περί του υπολογισμού εισφορών μισθωτών πλήρους απασχόλησης και εργοδοτών στις περιπτώσεις των επιδομάτων νυχτερινής εργασίας, αμοιβής υπερεργασίας, υπερωρίας, νυχτερινής εργασίας προβλέπει ότι οι εισφορές θα υπολογίζονται επί του ωρομισθίου που αντιστοιχεί στην οκτάωρη εργασία, χωρίς δηλαδή την προσαύξηση που αντιστοιχεί σε αυτές τις ειδικές περιπτώσεις χρόνου απασχόλησης. Σημειώνεται ότι δεν αλλάζει η αμοιβή που παίρνει ο εργαζόμενος, αλλά μόνο μειώνονται οι εισφορές που καταβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Διαβάστε περισσότερα στο www.imerisia.gr
Οι απειλές του Ταλ Ντίλιαν μέσω Νίξον, η διαφοροποίηση Κικίλια για το αίσχος της δίκης των Τεμπών και ο τολμηρός Πελεγρίνης που βλέπει τον Ανδρουλάκη πρωθυπουργό
ΗΠΑ-Ιράν: Τι ζητά η κάθε πλευρά για να σταματήσει ο πόλεμος - Το «πικρό χάπι» και το θρίλερ των 15 σημείων
«Τους έχουνε πιάσει, πρέπει να τα κλείσω όλα»: Συνεχείς οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα με τις απάτες κατά του ΕΦΚΑ
Πακέτο με «μόνιμα» και «έκτακτα» μέτρα από την κυβέρνηση: Αποκαλυπτήρια σήμερα για το νέο κατώτατο μισθό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




