Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές των παγωτών - Τρεις φορές πάνω η τιμή σε κάποια υλικά
Σχεδόν τρία ευρώ θα κοστίσει φέτος στους πολίτες μια μπάλα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σχεδόν τρία ευρώ θα κοστίσει φέτος στους πολίτες μια μπάλα από το αγαπημένο έδεσμα του καλοκαιριού: το παγωτό. Η ακρίβεια χτυπά λοιπόν και τα παγωτά καθώς η άνοδος στις τιμές των πρώτων υλών -και κυρίως της ζάχαρης, του κακάο αλλά και του γάλακτος– πιέζει και φέτος προς τα πάνω την τιμή λιανικής.
Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, Νίκος Δέδες ιδιοκτήτης παγωτατζίδικου είπε ότι «έχουν ανέβει τα λειτουργικά έξοδα μιας επιχείρησης. Πέρα από την ακρίβεια των πρώτων υλών, όπως αυτή του κακάο που έχει φτάσει να πάει τρεις φορές πάνω η τιμής του τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζουμε δυσκολία στο κομμάτι των λειτουργικών εξόδων, το ρεύμα και οι εργοδοτικές εισφορές.
Ο ίδιος ανέφερε πως από πέρσι έχει αυξήσει μόνο κατά 20 λεπτά την μπάλα παγωτού, η οποία κοστίζει 2.80 αντί για 2,60 πέρσι. «Προσπαθούμε σε σχέση με τις αυξήσεις που έχουν γίνει να είμαστε λογικοί και να είναι οι τιμές προσιτές στον κόσμο και το κοινό μας».
Πρωταθλήτρια κόσμου η Ισπανία! Έδωσε ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ και αποκαθήλωσε την Αργεντινή του Μέσι
Ο Κολυδάς αναλύει πώς θα κινηθεί ο καύσωνας: Τα 42αρια και οι 4 + 2 πόλεις που θα «βράσουν» - Ποιο το θετικό στοιχείο
«Σπουδαία ιστορία αγάπης»: Ο 89χρονος και η 83χρονη που «απέδρασαν» από οίκο ευγηρίας επειδή δεν περνούσαν καλά
Η μεγάλη έκπληξη 7χρονης που ετοιμαζόταν να κάνει πάρτι γενεθλίων ολομόναχη και η «ηρωίδα» μητέρα της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




