Μέτρα ΔΕΘ 2025: Νέος συντελεστής 25% για τα χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια και «παράθυρο» για μειώσεις στο μέλλον
Σειρά παρεμβάσεων για το στεγαστικό ζήτημα με έμφαση στη στήριξη ενοικιαστών και στην αύξηση της προσφοράς κατοικιών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Σειρά παρεμβάσεων για το στεγαστικό ζήτημα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ 2025, δίνοντας έμφαση στη στήριξη ενοικιαστών και στην αύξηση της προσφοράς κατοικιών.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι μειώνεται στο μισό ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας από το 2026, στα χωριά μέχρι 1.500 κατοίκους και καταργείται εντελώς το 2027. Παράλληλα, εξήγγειλε και νέος συντελεστή 25% για εισοδήματα από ενοίκια 12.000–24.000 ευρώ.
«Ανοιχτή η κυβέρνηση σε περαιτέρω μειώσεις στη φορολογία ακινήτων»
«Αν δηλωθούν τα αληθινά ενοίκια, είναι ανοικτές περαιτέρω μειώσεις στη φορολογία ακινήτων», υπογράμμισε, στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά της φοροδιαφυγής.
Σε ποια στρατόπεδα θα χτιστούν διαμερίσματα
Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή της κυβέρνησης να αποδίδονται στην ελληνική κοινωνία αδρανή ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, παρουσιάζοντας και τις τρεις πρώτες αξιοποιήσεις στρατοπέδων, στα οποία θα κτιστούν 2000 διαμερίσματα.
Όπως ανάφερε σχετικά: Σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δρομολογείται σε τρία στρατόπεδα (στο Μοσχάτο, το στρατόπεδο “ΖΙΑΚΑ” στη Θεσσαλονίκη, το στρατόπεδο “Μανουσογιαννάκη” στην Πάτρα) να κτιστούν με πρωτοβουλία των Ενόπλων Δυνάμεων 2.000 διαμερίσματα, το 25% αυτών θα διατεθούν για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και το 75% θα αποδοθούν σε συμπολίτες που δεν έχουν πρώτη κατοικία. Αυτό θα συνεχιστεί αποδίδοντας στην κοινωνία αδρανή ακίνητα του δημοσίου.
Οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αντιμετώπισης της στεγαστικής κρίσης, που πλήττει ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. «Είναι δέσμευσή μας να εξασφαλίσουμε φθηνή και αξιοπρεπή στέγη για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




