• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία στην Αίγινα: Από τσουρέκι πνίγηκε το 1,5 έτους κοριτσάκι - Το χρονικόΤο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων άνοιξε φάκελο για Άβιλα και Αμπουκέσεκ - Ζητά επειγόντως απαντήσεις από την ΕλλάδαΝαυάγιο στην Άνδρο: Δύο συλλήψεις - Ο πλοίαρχος λέει πως κοιμήθηκε στο πηδάλιο του πλοίουΧανταϊός: Η πρώτη εκτίμηση για το σημείο μηδέν της μόλυνσης - Το ζευγάρι από την Αργεντινή και η «ύποπτη» εκδρομήΔολοφονία 21χρονου στην Κρήτη: Δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 54χρονο
δημοφιλές τώρα: Πάργα: Νεκρός 47χρονος σε λεωφορείο ΚΤΕΛ που έφτασε από την Αθήνα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   20.12.2025 20:39
Newsroom
Newsroom

Αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αγορά και τον τουρισμό από τα μπλόκα των αγροτών – Οι ανησυχίες του εμπορικού κόσμου

Σοβαρές αναταράξεις στην οικονομική δραστηριότητα προκαλούν οι παρατεταμένες αγροτικές κινητοποιήσεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Εικόνα από τον Μύλο των Ξωτικών (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ/EUROKINISSI)
Εικόνα από τον Μύλο των Ξωτικών (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ/EUROKINISSI)

Σοβαρές αναταράξεις στην οικονομική δραστηριότητα προκαλούν οι παρατεταμένες αγροτικές κινητοποιήσεις, με τον εμπορικό κόσμο, τον τουρισμό και την εστίαση να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της εορταστικής περιόδου, ενώ ταυτόχρονα απευθύνουν έκκληση προς τους αγρότες να προσέλθουν στο διάλογο με την κυβέρνηση για την εξεύρεση λύσης.

Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των παραπάνω κλάδων, οι δυσκολίες δεν αφορούν μόνο τα εορταστικά τριήμερα, αλλά εκτείνονται ήδη για περίπου τρεις εβδομάδες, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο για επιχειρήσεις που προσδοκούσαν αυξημένα έσοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικονομία | 20.12.2025 13:31
ΑΔΜΗΕ: Τα επόμενα βήματα μετά τη διασύνδεση της Κρήτης - Ο σχεδιασμός για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Β. Αιγαίο

Σύμφωνα με δηλώσεις, του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλη Κορκίδη, οι ημερήσιες απώλειες στα νωπά προϊόντα και στα τρόφιμα είναι σημαντικές, ενώ ιδιαίτερα υψηλό είναι και το κόστος για τις εξαγωγές που βασίζονται στις οδικές μεταφορές προς τις βαλκανικές χώρες.

Αντίστοιχα ανησυχητική είναι η εικόνα στον τουρισμό, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου. Σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, όπως τα Τρίκαλα, ο Βόλος, το Πήλιο και τα Ιωάννινα, οι ακυρώσεις κρατήσεων σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και το 50%. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, έχει τονίσει σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, ότι η πτώση αυτή καταγράφεται εδώ και ημέρες, γεγονός που προδιαγράφει Χριστούγεννα με χαμηλές πληρότητες. Παρόμοιες εκτιμήσεις διατυπώνονται και από εκπροσώπους ξενοδόχων άλλων περιοχών, που κάνουν λόγο για αυξημένη επιφυλακτικότητα του κοινού να προχωρήσει σε νέες κρατήσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, Ηρακλής Τσιτλακίδης, μιλώντας στον Σκάι, επισήμανε ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στη φιλοξενία, αλλά επηρεάζει συνολικά την τοπική οικονομία: εστίαση, εμπόριο και υπηρεσίες εξαρτώνται άμεσα από την ομαλή προσέλευση επισκεπτών. Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι των ξενοδόχων τονίζουν ότι, παρότι κατανοούν τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, είναι απαραίτητο οι κινητοποιήσεις να μην πλήττουν δυσανάλογα άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων, Κωνσταντίνος Παπούλιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα χάθηκε ήδη σημαντικό ποσοστό της αναμενόμενης κίνησης, ενώ σημείωσε πως χωρίς επισκέπτες οι τοπικές επιχειρήσεις στερούνται βασικά έσοδα. Παράλληλα, επισήμανε ότι πρόκειται κυρίως για μικρές, οικογενειακές μονάδες, άμεσα συνδεδεμένες με την τοπική κοινωνία.

Στο ίδιο πνεύμα, φορείς πολιτιστικών και τουριστικών δράσεων, όπως ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα, υπενθυμίζουν ότι η επίσκεψη σε έναν προορισμό ενισχύει ευρύτερα την περιφέρεια, από τα αξιοθέατα μέχρι την τοπική αγορά.

Κοινό αίτημα όλων είναι η αποκλιμάκωση της έντασης και η επιστροφή των αγροτών στον διάλογο με την κυβέρνηση, ώστε να βρεθεί λύση χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση της οικονομίας.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία 21χρονου στην Κρήτη: Δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 54χρονο

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έστειλε κλήσεις για κακουργήματα και στους 13 βουλευτές της ΝΔ - Τι... πήρε πίσω μετά

Ντροπή: Γιατρός του ΕΣΥ κομπάζει ότι «τακτοποιεί» αδέσποτα και απειλεί εθελοντές

Αδέρφια παρίσταναν τους εμίρηδες και ζούσαν στη χλιδή: Πώς έγινε η απάτη των 21 εκατ. δολαρίων

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • τουρισμός
  • αγροτικές επιδοτήσεις
  • κινητοποιήσεις
  • αγορά
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr