IRIS: Αυξάνεται το όριο μεταφοράς χρημάτων - Τι αλλάζει από σήμερα
Όσα πρέπει να ξέρετε🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σημαντικές αλλαγές στις άμεσες πληρωμές μέσω κινητού τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, καθώς το σύστημα IRIS διευρύνει τα όρια συναλλαγών, επιτρέποντας στους πολίτες να μεταφέρουν μεγαλύτερα ποσά σε φίλους, συγγενείς ή συνεργάτες, αλλά και να εξοφλούν επαγγελματίες με μεγαλύτερη ευκολία.
Τα νέα όρια
Η αλλαγή αφορά τόσο τις μεταφορές μεταξύ φίλων όσο και τις πληρωμές σε επαγγελματίες. Από ιδιώτη σε ιδιώτη το ημερήσιο όριο διπλασιάζεται στα 1.000 ευρώ από 500 ευρώ. Το μηνιαίο πλαφόν διαμορφώνεται πλέον στα 5.000 ευρώ, επιτρέποντας την κάλυψη μεγαλύτερων αναγκών, όπως ενοίκια, κοινόχρηστα ή οικογενειακές υποχρεώσεις.
Προς Επαγγελματίες το όριο αυξάνεται επίσης στα 1.000 ευρώ την ημέρα. Η αλλαγή αυτή διευκολύνει τις πληρωμές σε γιατρούς, δικηγόρους, τεχνικούς και αισθητικούς, χωρίς την ανάγκη κάρτας ή POS.
Για αγορές σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει ανώτατο όριο, καθιστώντας το ιδανικό για μεγάλες αγορές.
IRIS και στο εξωτερικό
Η επόμενη μεγάλη αλλαγή για το IRIS αναμένεται σε λίγους μήνες καθώς με την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία EuroPA, οι Έλληνες χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν άμεσες πληρωμές σε 10 ευρωπαϊκές χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία κ.α. Ένας ταξιδιώτης θα μπορεί πλέον να πληρώνει στο εξωτερικό απευθείας από το κινητό του, χωρίς επιπλέον χρεώσεις, σε ένα δίκτυο που καλύπτει 105 εκατομμύρια πολίτες.
Καμπανάκι για τον ελληνικό τουρισμό: Πτώση έως 10%, φθηνότερα πακέτα και αγωνία για τη σεζόν
H δύσκολη «μάχη» της καθημερινότητας για την κυβέρνηση - Σε ποιους τομείς ρίχνει το βάρος και γιατί
Κυψέλη: «Παγωμένος» από τον Μάιο ο μετροπόντικας μετά τις ρωγμές - Τι απαντούν Ταχιάος και Ελληνικό Μετρό
Σύγκρουση μηχανοδηγών - Hellenic Train για την αργία δύο εργαζόμενων πριν βγει το πόρισμα για τη φωτιά που έμεινε κρυφή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




