• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Με πολύ βαριά τραύματα από τη σύγκρουση ο θάνατος των 15 μεταναστών στη Χίο - Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευναΤραγωδία στην Κομοτηνή: Νεκρός ο οδηγός που παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρροΠοιος είναι ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που κατασκόπευε υπέρ της Κίνας - Τα κρίσιμα στοιχεία που διέρρεεΤροχαίο στη Μεσογείων: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό στο Χολαργό - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
δημοφιλές τώρα: Εξαφάνιση 16χρονης από Πάτρα: Νέα μαρτυρία που τα αλλάζει όλα - «Η Λόρα είχε χαρτί με την υπογραφή...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   13.11.2018 21:52
Newsroom
Newsroom

Στουρνάρας: Στόχος η μείωση των κόκκινων δανείων κάτω από το 20%

Ο διοικητής της ΤτΕ μίλησε σε εκδήλωση του International Center for Monetary and Banking Studies (ICMB) στη Γενεύη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Επόμενος στόχος για τη μείωση των κόκκινων δανείων είναι το ποσοστό τους να υποχωρήσει στο 20% ή χαμηλότερα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σήμερα το βράδυ σε εκδήλωση του International Center for Monetary and Banking Studies (ICMB) στη Γενεύη.

Στην επίτευξη του στόχου αυτού, όπως διευκρίνισε, αυξημένη συμβολή αναμένεται να έχουν οι πωλήσεις δανείων, οι εισπράξεις δανείων, η ρευστοποίηση εξασφαλίσεων και οι επιτυχείς ρυθμίσεις δανείων.

Όπως ανέφερε εκτός από την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν δύο ακόμη προκλήσεις ν΄αντιμετωπίσουν οι οποίες αφορούν την αποκατάσταση του διαμεσολαβητικού τους ρόλου καθως και τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μοντέλου λειτουργίας.

Ο διοικητής της ΤτΕ υποστήριξε ότι η βελτίωση της ρευστότητας των τραπεζών, χάρη στη σταδιακή άνοδο των καταθέσεων, στην αυξημένη πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά δανείων με εξασφάλιση και σε μια σειρά εκδόσεων καλυμμένων ομολογιών και τιτλοποιήσεων, είναι ενθαρρυντική εξέλιξη. Πολύ σημαντικό είναι ότι η απεξάρτηση των τραπεζών από την κεντρική τράπεζα για χρηματοδότηση μέσω του μηχανισμού έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) θα τους επιτρέψει να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν αξιόπιστα μεσοπρόθεσμα σχέδια πιστωτικής επέκτασης. Με αυτά τα δεδομένα, θα μπορέσουν να δώσουν προτεραιότητα στη χρηματοδότηση μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων για κεφάλαιο κίνησης ή επενδυτικά προγράμματα. Είναι επίσης σημαντικό να αποκατασταθεί η πρόσβαση του τομέα των νοικοκυριών σε πιστώσεις μετά από μια παρατεταμένη περίοδο σχεδόν πλήρους διακοπής τους.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως «έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην αντιμετώπιση πολλών προκλήσεων. Για μας, ο απώτερος στόχος της αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής οικονομίας, ελκυστικής για ξένες άμεσες επενδύσεις, με κατά κεφαλήν εισόδημα που θα συγκλίνει σταδιακά προς αυτό των υπόλοιπων χωρών της ζώνης του ευρώ, με δημόσια οικονομικά που θα είναι βιώσιμα όχι μόνο βραχυπρόθεσμα αλλά και μεσομακροπρόθεσμα, με πλήρη πρόσβαση στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές υπό βιώσιμους όρους και με έναν τραπεζικό τομέα που θα είναι σε θέση να επιτελεί αποτελεσματικά τον κύριο ρόλο του, δηλαδή να χρηματοδοτεί την πραγματική οικονομία».

«Η βελτίωση του ελληνικού τραπεζικού τοπίου, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η εξάλειψη ορισμένων παραγόντων κινδύνου είναι θετικά στοιχεία που αναμένεται να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας .

Διαβάστε ακόμη

Πώς μπορούν να ωφεληθούν και οι εκτός νόμου Κατσέλη δανειολήπτες μετά την απόφαση «βόμβα» του Αρείου Πάγου

Βίντεο ντοκουμέντο από τις διαβρωμένες σωληνώσεις στη «Βιολάντα» - «Παγίδα θανάτου» το εργοστάσιο

Έφυγε από τη ζωή ο «γκουρού» της νυχτερινής ζωής, Λάκης Ραπτάκης, σε ηλικία 79 ετών

Βιοθησαυροφυλάκιο: Πώς η εταιρεία που «ανέστησε» τον ανταρόλυκο προσπαθεί να σώσει χιλιάδες απειλούμενα είδη

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Γιάννης Στουρνάρας
  • κόκκινα δάνεια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr