• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   20.06.2019 21:18
Χρήστος Ιερείδης
Χρήστος Ιερείδης

Σχεδίο ενίσχυσης του περιφερειακού Τύπου

Αρχίζει να μπαίνει σε φάση υλοποίησης η εξαγγελία της κυβέρνησης για την ενίσχυση του Τύπου, ημερήσιου και εβδομαδιαίου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Η υλοποίηση του σχεδίου ενίσχυσης του Τύπου στη χώρα ενεργοποιείται με τη σημερινή δημοσίευση σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού ΨΗΠΤΕ, Λευτέρη Κρέτσου) που αφορά στο σχετικό πρόγραμμα για τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες.

Με άλλα λόγια αρχίζει να μπαίνει σε φάση υλοποίησης η εξαγγελία της κυβέρνησης για την ενίσχυση του Τύπου, ημερήσιου και εβδομαδιαίου, συνολικά. Στο ΦΕΚ περιγράφεται με σαφήνεια το κονδύλι, η χρονική διάρκεια του προγράμματος, οι όροι και οι προϋποθέσεις για υπαγωγή σε αυτό.

Στο μεταξύ και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει το δεύτερο πρόγραμμα, με ΚΥΑ των ίδιων υπουργών, για τις εκδόσεις εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας. Κύκλοι του ΥΨΗΠΤΕ, μιλώντας στο Εθνος, εκτιμούσαν ότι αυτό θα συμβεί από μέσα Ιουνίου έως μέσα Ιουλίου.

Σε ότι αφορά στον περιφερειακό - τοπικό Τύπο το πρόγραμμα ενίσχυσης, ύψους 16 εκατ. ευρώ θα αναπτυχθεί σε βάθος τετραετίας (2019- 2022) και θα επιμερίζεται ισόποσα κάθε χρόνο (4 εκατ. ευρώ)

Οι ενδιαφερόμενες εκδοτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να καταθέτουν αιτήσεις για υπαγωγή στο πρόγραμμα τον πέμπτο μήνα κάθε χρόνου. Κατ’ εξαίρεση φέτος οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν από τις 17 Ιουνίου και για τις επόμενες 15 ημέρες, ώστε κατόπιν να περάσουν από τον προβλεπόμενο έλεγχο.

Το πρόγραμμα απολύτως συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις, όπως τονίζεται, απευθύνεται στις επιχειρήσεις που θα είναι καταχωρημένες στο Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου (e-efimeris) του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ (Νόμος 3548/2007, όπως τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4487/2017).

Το βασικό κριτήριο για την ενίσχυση των εν λόγω επιχειρήσεων είναι ο αριθμός των εργαζομένων (με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης), που απασχολεί καθεμία των ανωτέρω επιχειρήσεων.

Διαβάστε εδώ τo ΦΕΚ

Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Τύπος
  • οικονομική ενίσχυση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr